Sport

Cupa Iasului la GO @ Teatrul Luceafarul, 27-29 august

cupa-iasului-go-august-2010Acest turneu işi propune să promoveze în oraşul Iasi, oraş cu o veche tradiţie intelectuală şi culturală, acest joc – cel mai vechi joc de inteligenţă din lume, apărut în China cu mai bine de 4000 de ani în urmă.
La turneu sunt aşteptaţi peste 150 de jucători din 10 tări dintre care peste 50 sunt jucători de nivel dan însemnând elita europeană a acestui joc. In acelaşi timp avem invitat un jucător profesionist de 7 dan din partea Federaţie Japoneze de GO care va disputa simultane, va comenta partide si va ţine prelegeri.

Fiind un joc înspre care clubul de GO din Iasi doreşte să atragă cât mai mulţi tineri, la acest open vor participa foarte mulţi copii de la clasele si şcolile de Go din întreaga ţară.

In paralel se va desfăşura primul MASTER al României la GO competiţie care va deveni începând cu acest an, o tradiţie in România. La acest turneu închis va participa elita jucătorilor români de GO – primii 8 seniori şi primii 8 juniori, toţi aceştia fiind în topul jucătorilor europeni.

[fblikebutton]

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top