casti de copiat
Stiri

De ce afacerile mici ar trebui sa uite de Facebook pentru promovare site

Facebook-ul reprezinta una din cele mai importante caracteristici digitale a unei persoane in ziua de azi – iar firmele au inteles acest lucru.

Statisticile arta ca peste 60 milioane de companii au pagini de Facebook. Acest lucru are sens mai ales la inceput. Cei mai multi specialisti in marketing sunt de acord ca pentru reusita afacerii, oamenii trebuie sa se indrepte si spre Facebook – acolo exista multi potentiali clienti.

De asemenea, Facebook dispune de instrumente care va pot ajuta sa ajungeti la potentialii clienti. Exista in esenta doua modalitati de promovare site pe facebook: cu o pagina de facebook sau prin publicitate pe facebook. Adeseam firmele folosesc o combinatie intre cele doua. Dar este important sa cunoastem care sunt diferentele.

Pagini si anunturi pe Facebook pentru promovare site

O pagina de Facebook este un fel de pagina de pornire pentru compania dumneavoastra pe aceasta retea sociala- cu toate informatiile dumneavoastra publice, locatie, numar de telefon, fotografii si postari publicate.

Anunturile Facebook sunt in esenta … anunturi. Ele pot proveni din postari pe care le publicati pe pagina de Facebook, care apoi sunt amplificate in reteaua Facebook … desigur contra-cost. Mai sunt anunturi native Facebook care duc la un alt scop – cum ar fi directionarea traficului spre site-uri de vanzare cu amanuntul.

Desi multe firme gasesc aceste instrumente utile pentru desfasurarea activitatii, este posibil ca ele sa nu fie tocmai potrivite pentru toata lumea.

Iata motivele pentru care anumite instrumente de Facebook nu ar putea fi cea mai buna decizie comerciala pentru dumneavoastra in acest moment:

– Facebook prioritizeaza prietenii si familia. Nu e imposibil sa profitati la maxim de instrumentele de Facebook, dar este important sa va ganditi la propriile prioritati de afaceri si cum puteti inregistra cel mai mare impact asupra nevoilor dumneavoastra.

– Obiectivele dumneavoastra nu sunt prevazute de oferta Facebook. O pagina de Facebook este buna pentru implicarea comunitatii si cunoasterea brandului. Nu este un panou gol care sa va poata marca cu anunturi nefiltrate – acest tip de strategie nu va rezona cu utilizatorii Facebook.

– Afacerea dumneavoastra nu va rezona cu publicul Facebook. Nu orice tip de afacere poate beneficia de utilizarea Facebook-ului pentru promovare site. Daca este vorba despre o afacere business to business atunci ar fi mai bine sa va concentrati pe LinkedIn sau pe site-uri dedicate special domeniului dumneavoastra. Asigurati-va ca verificati si alte posibilitati inainte de a adopta o strategie Facebook consumatoare de resurse financiare.

– Pentru a profita la maxim de Facebook, ar trebui sa va angajati comunitatea online in moduri pozitive. Dar la fel ca orice forum, sistem de comentarii si platforma de publicare, Facebook este plin de reclamatii, haterii si oameni care cauta sa-si verse nervii in urma unei experiente mai putin placute.

Ganditi-va ca pentru tot ce postati, utilizatorii Facebook pot folosi ocazia de a va ataa in mod public pe dumneavoastra, afacerea dumneavoastra sau pe angajatii dumneavoastra. Puteti sa dezactivati comentarii, dar asta inseamna ca nu folositi Facebook cu adevarat. Ganditi-va foarte bine la domeniul in care activati.

Cautati profesionisti in promovare site? Contactati agentia de seo.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top