Evenimente

De ce ai nevoie de consultanta PSI?

download

Toate firmele au nevoie de un aviz PSI pentru a putea functiona corect. Indiferent ca vorbim de un spital, restaurant, bar, cladire call center sau fabrica, acestea trebuie sa treaca peste un control PSI care asigura siguranta la locul muncii.

Pentru a obtine un astfel de aviz, este nevoie sa apelezi la consultanta PSI oferita de firme precum Securitatepsi.ro.

Ce este autorizatia PSI?

Este un act administrativ emis in baza legii de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgente al unui judet sau al municipiului Bucuresti, prin care se certifica faptul ca o constructie indeplineste criteriul de securitate la incendii in urma unor verificari de teren si a obtinerii unor documente.

Daca apelezi la serviciile Securitatepsi.ro, dupa ce echipa de specialisti ISU vine in control si analizeaza constructia si documentele realizate de firma pentru a verifica daca acestea respecta toate cerintele ISU, vei putea intra in posesia unei autorizatii PSI.

De ce este importanta obtinerea unei autorizatii PSI?

Daca un spatiu necesita aceasta autorizatie, iar proprietarul nu a luat masurile pentru a le obtine, el intra sub incidenta legii. Iata care sunt riscurile:

Administratorul institutiei raspunde civil sau penal (dupa caz) daca nu a luat toate masurile legale privind securitatea la incendiu.

Societatea de asigurari poate refuza despagubirea in cazul unui incident, invocând ca motiv lipsa autorizatiei PSI.

De ce documente are nevoie o companie pentru a obtine o autorizatie PSI?

In afara documentelor intocmite de reprezentantii Securitatepsi.ro, este nevoie si de o serie de acte care sa ateste constructia cladirii – certificat de urbanism, autorizatie de constructie, proces verbal la terminarea lucrarilor, dar si documente de calitate a instalatiilor cu rol de securitate la incendiu si a tuturor materialelor folosite cu rol de securitate la incendiu. Mai este nevoie si de procese verbale care atesta folosirea materialelor si a instalatiilor cu rol de securitate la incendiu si alte probe de laborator, daca este cazul.

Securitatepsi.ro este de asemenea si o firma autorizata montaj instalatie sprinklere, un aspect crucial pentru cei care vor sa aiba control absolut asupra sigurantei intr-o cladire.

Sprinklere sunt dispozitive care se declanseaza automat la cea mai mica urma de fum sau cand in in camere se atinge o anumita temperatura.

Pentr a instala un grup pompare sprinklere, trebuie sa apelezi la o firma precum Securitatepsi.ro, deoarece numai echipa lor de tehnicieni profesionisti vor sti cum sa consulte planul arhitectural al cladirii pentru a amplasa sprinklerele in mod eficient care sa acopere fiecare colt a cladirii in cazul unui incendiu.

Ca o regula generala, in functie de tipul cladirii, conform legii, este nevoie de un aviz PSI, de o autorizatie PSI sau de amandoua. De exemplu, exista categorii de constructii si amenajari care necesita ambele documentatii (cladiri si spatii amenajate in cladiri, cladiri civile subterane, spatii publice etc.), sau care necesita doar o autorizare PSI (constructii sau amenajari temporare in aer liber pentru spectacole si intruniri).

Poti consulta lista completa cu tipul cladirilor din articolul de lege HGR 571/2016 pentru a vedea unde se incadreaza compania ta, sau poti cere asistenta unui reprezentant Securitatepsi.ro.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top