concept trei iasi
Diverse

De ce este bine ca cei mici sa invete programare

Traim intr-o era a tehnologiei si, fie ca ne place, fie ca nu, copiii nostri nu mai au aceleasi preferinte ca si noi. Desi tindem sa ne suparam atunci cand isi petrec prea mult timp in fata calculatorului, ar trebui sa incercam sa transformam aceasta pasiune a lor in ceva constructiv. In Romania, exista centre speciale de formare pentru copii, uunde pot invata ceva util legat de calculatoare. Un asemenea centru este EduCat, unde cei mici pot sa urmeze cursuri programare C++, Scratch si alte secrete ale calculatorului. Este o idee geniala pentru ca in acest mod copiii nu vor mai petrece timp neproductiv la calculator, ci vor face lucruri ce ii pot ajuta, mai tarziu, in viata.

EduCat este un centru 100%, unde, de peste 20 de ani, sunt formati micutii, in diverse discipline. La inceput, a fost vorba numai de cursuri de informatica, insa acum, pe langa cele de programare, se pot urma si cursuri de geografie, creatie, robotica, electronica. Pe site, exista o lista completa a disciplinelor pe care echipa dedicata de la EduCat le ofera celor mici.

De ce este bine ca cei mici sa invete programare C++?

Pentru ca, daca tot le plac jocurile, acestia trebuie sa stie ca este vorba despre limbajul dominant in lumea programatorilor de jocuri video. Daca vor dori, in viitor, sa urmeze o asemenea cariera, atunci avand bazele programarii C++, tot ce vor invata li se va parea mai simplu si mai familiar. C++ este un tip de programare folosit in lumea reala, atat in aplicatii business, cat si in jocurile video. Uneori parintii intreaba ce beneficii ar putea avea cei mici daca folosesc jocurile drept proiecte? Pai, daca o persoana invata sa programeze jocuri, atunci cand este inca foarte tanara, nu va avea nicio problema, ca adult, sa “migreze” spre alte proiecte. De ce? Pentru ca jocurile folosesc, de fapt, mai multa matematica si fizica decat multe dintre aplicatiile business.

De asemenea, cei mici pot sa studieze si programarea Scratch pentru ca aceasta a fost creata, de la inceput, pentru a fi destinata utilizatorilor tineri. Pentru copii, aceasta reprezinta ceva distractiv, deoarece se bazeaza pe crearea de continut si creativitate. Scratch le ofera micutilior multe unelte usor de folosit pentru a materializa lucruri ce altfel le-ar fi imposibile si inaccesibile. Prin Scratch, cei mici vor invata principiile de codare cele mai simple si poate fi folosit pentru mai multe lucruri. Pe langa editorul de codare excelent, Scratch are si unelte pentru animatie, dand nastere unor obiecte 3 D, jocuri video, muzica si povesti .

Prin ambele cursuri, cei mici pot demonstra adultilor, dar si lor insisi, cat sunt de creativi, de stapani pe sine si pe abilitatile lor. Prin astfel de activitati isi pot desavarsi spiritul artistic, indiferent daca este vorba de desen sau muzica, pentru ca prin ele, arata se integreaza cu programarea.
In plus, prin lectiile de la EduCat, vor invata ce inseamna munca in echipa, comunicarea, prezentarea si argumentarea ideilor. Astfel, calculatorul va deveni ceva util si cei mici vor construi o incredere proprie de neclintit.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top