Bazar

De ce este bine sa oferi cadouri?

cadouri femei

Chiar daca alegerea unui cadou se poate transforma uneori intr-o bataie de cap, fericirea din ochii celui care il primeste este nepretuita. Dar de ce este atat de bine sa oferi un cadou? Si cum poti fi sigur ca faci alegerea corecta? Urmareste mai departe despre beneficiile de a oferi un cadou cuiva drag.

Beneficiile cadoului

In urma cercetarilor s-a descoperit ca a oferi cadouri femei sau barbati sau chiar pentru a face o donatie in scopuri caritabile, a determinat o crestere a sentimentului de bunastare, o crestere a sentimentului de bogatie, sentimentul de a-ti iubi viata si de a gasi sens in ea si imbunatatirea conditiilor cardiovasculare.

Putem concluziona cu usurinta ca a oferi un cadou este bine atunci cand este facut intr-un mod dezinteresat si fara asteptari in schimb. Acordandu-ti timp in cercetare, implicandu-te, este aceasta investitie personala care va face ca acel cadou sa fie un succes si care va oferi sentimentul de placere atunci cand este oferit.

Mai mult, este usor de observat ca atunci cand cheltuiesti bani pentru altii, sentimentul de satisfactie este mai durabil decat atunci cand ii cheltuiesti pentru tine insuti.

In cele din urma, oferirea unui cadou face posibila crearea sau consolidarea unei legaturi sociale si intarirea sentimentului de apartenenta la un grup (care este una dintre nevoile noastre de baza conform piramidei lui Maslow).

Ce inseamna cadoul tau

In functie de cadoul ales, mai multe interpretari sunt usor de identificat. De exemplu, persoanelor care nu au primit multe cadouri in tinerete le va fi mai usor sa faca acest tip de proces, deoarece masoara intreaga valoare.

Dimpotriva, oamenii care ofera cadouri in cantitate si adesea de valoare incearca (constient sau nu) sa exercite o anumita dominatie asupra persoanei careia i le ofera.

Cadourile dezamagitoare au o semnificatie surprinzatoare. De exemplu, cadourile utile precum ustensilele de bucatarie care sunt rareori apreciate sunt un semn ca cel care daruieste doreste sincer sa ajute persoana careia ii face acest tip de cadou. Un alt exemplu, persoanele care ofera bani sau vouchere cadou sunt adesea remarcate pentru lipsa lor de originalitate si personalitate. In unele cazuri, acest lucru este foarte posibil, dar este si posibil ca darul impersonal sa reflecte o forma de modestie, o teama de a-si expune gusturile sau de a gresi in alegere.

O mana de ajutor pentru a alege bine

Alegerea unui cadou se poate dovedi a fi o alegere dificila, cu atat mai mult cu cat se apropie evenimentul respectiv. Cu toate acestea, putem identifica 3 categorii de cadouri care  intotdeauna plac:

  • Cadouri legate de placerea anticiparii (bilete la concert, precomanda a unui obiect anume, intrari la un eveniment), este asteptarea care trezeste entuziasmul.
  • Cadouri care ofera amintiri de durata (calatorie sau alta experienta de impartasit, cum ar fi un masaj, o zi intr-un loc anume), amintirile care vor fi create in ziua respectiva vor face cadoul de neuitat.
  • Cadouri care reflecta o relatie intima, fie pentru un cuplu, un parinte si copilul lor, doi prieteni, cadoul trebuie sa fie legat de ceva pe care doar cele doua persoane il vor intelege.

Alege un cadou pentru femeia din viata ta de pe link-ul urmator!

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top