Evenimente

De ce ofera multe IFN-uri primul credit fara dobanda?

IFN-ul este una dintre cele mai populare solutii la care apeleaza o persoana care are nevoie urgenta de o anumita suma de bani. De regula, este vorba despre o suma mica in comparatie cu sumele care se obtin prin imprumuturi bancare. Avantajele pe care le ofera IFN-urile fac ca aceste institutii sa fie asaltate de catre persoane care au nevoie urgenta de bani. Pe langa faptul ca aceste institutii sunt foarte permisive in ceea ce priveste conditiile minime de eligibilitate, mai ofera un mare avantaj, si anume, faptul ca ofera primul credit fara dobanda. Suna bine, nu-i asa? Cred ca orice persoana care are probleme financiare ar apela la un astfel de credit in momentul in care afla ca are posibilitatea de a imprumuta o anumita suma de bani fara a fi nevoita sa plateasca dobanda pentru banii imprumutati. Pentru ca niciodata nu este bine sa crezi 100% tot ceea ce ti se spune, cei de la MrFinance.ro au facut o analiza amanuntita a pietei IFN-urilor pentru a afla daca este rentabil sa apelezi la o astfel de institutie in momentul in care ai probleme financiare si pentru a intelege mai bine care este treaba cu oferirea primului credit fara dobanda.

Primul credit fara dobanda, este sau nu un mit?

Conform studiului MrFinance apelarea la serviciile oferite de catre un IFN nu este chiar cea mai buna solutie la care poti apela in momentul in care ai nevoie urgenta de bani. De ce? Pentru ca apelarea la un credit oferit de catre un IFN te va face sa platesti un cost foarte mare in comparatie cu suma de bani imprumutata. Intr-adevar, este foarte simplu si rapid de obtinut un imprumut de la un IFN. Suma de bani pe care trebuie sa o rambursezi pentru a plati creditul contractat este mare in comparatie cu suma de bani imprumutata. In cazul in care, din diferite motive, intarzii cu plata ratei, penalizarea pe care trebuie sa o platesti face ca rambursarea imprumutului sa devina o adevarata corvoada financiara pentru tine.

Un alt detaliu pe care cei de la MrFinance.ro l-au analizat in cadrul studiului pe care l-au efectuat se refera la oferirea de catre IFN-uri a primului credit fara dobanda. Este acesta un mit sau nu? Din analiza mentionata in randurile de mai sus reiese faptul ca nu, nu este un mit faptul ca unele IFN-uri ofera primul credit fara dobanda. Insa, valoarea care poate fi contractata in cazul unui astfel de credit este mica, de doar cateva sute de lei. Astfel, in cazul in care ai nevoie de o suma de bani mai mare vei fi nevoit sa faci doua imprumuturi in acelasi timp, unul dintre acestea fiind fara dobanda si unul cu dobanda. Suma totala pe care va trebui sa o rambursezi te va baga fara sa iti dai seama intr-o spirala din care ti se va parea ca nu vei mai iesi.

Concluzii

Avand in vedere ca apelarea la un IFN nu aduce doar avantaje, ci si dezavantaje, este foarte important sa faci o comparatie a imprumuturilor nebancare inainte de a decide care este varianta cea mai buna pentru tine.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top