Diverse

De ce sa iti angajezi un avocat

Nu orice problema de ordin legal necesita prezenta unui avocat. Insa, exista multe situatii in care prezenta unui asemenea specialist este esentiala. Sunt multe dispute sau provocari care te vor depasi din punct de vedere al legislatiei si ar fi destul de  riscant sa intri intr-un asemenea conflict sau sa semnezi ceva fara a avea consilierea specializata a unui avocat. Chiar daca unele situatii vor fi putin mai costisitoare, neglijarea lor sau evitarea angajarii unui avocat te poate costa de zece ori mai mult sau poti ajunge in situatii neplacute. Toti ne putem trezi in situatii pe care nu ni le dorim. Putem ajunge la un divort urat, ne putem pierde locul de munca, putem avea probleme ce tin de dreptul administrativ etc.

Chiar daca situatiile sunt multiple, de cele mai multe ori ar trebui sa angajezi un avocat. De ce?

  1. Legea este complicata. Daca nu esti avocat, probabil nu esti la curent cu legislatia in anumite situatii. Uneori, chiar si avocatii cu experienta nu se reprezinta singuri in instanta. Asta pentru ca unii poate nu sunt specializati in anumite domenii precum dreptul familiei sau penal. De asemenea, daca vrei sa iti deschizi o afacere, sa intelegi un contract sau sa intreprinzi o actiune ce presupune anumite lucruri legale, un avocat este mult mai in masura sa te indrume corect.
  1. Fara avocat, costurile pot fi mai mari. Un avocat bun poate face diferenta intre un caz pierdut si unul castigat. Chiar daca cazul tau este dificil, un avocat bun se va descurca. Un astfel de specialist te poate face sa economisesti si chiar sa castigi bani.
  1. Avocatul stie cum sa foloseasca probele. Fara o experienta in domeniul legal, probabil vei trece sau vei ignora probe evidente din anumite documente sau din alte surse. Un specialist va stii exact cum sa valorifice fiecare proba sau potentiala proba, in cel mai bun mod, astfel incat sa castige cazul.
  1. Cunoaste experti si are acces la multe institutii, undepoate tu nu poti ajunge fara a intampina dificultati. Pentru a-si ajuta clientii, avocatii cunosc foarte bine legislatia, astfel incat, pe cai legale, sa aiba acces la alti experti sau la institutii cruciale pentru cazul tau.
  1. Te poate ajuta sa eviti situatii neplacute. Angajarea sau consultarea unui avocat te poate ajuta sa eviti situatii neplacute care iti pot da dureri de cap. Nu intelegi ce scrie in contract sau de ce ai luat amenda? Un avocat va intelege.
Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top