casti de copiat
Diverse

Deratizarea – o necesitate, nu un moft

In zilele noastre, deratizarea este foarte importanta. Nu mai este doar un moft, ci o necesitate. Prin actiunile de deratizare se vizeaza combaterea rozatoarelor si impiedicarea inmultirii lor, deoarece acestea reprezinta un pericol permanent de transmitere a bolilor si chiar si de pierderi economice. De aceea nu este bine sa le lasam pe rozatoare sa ne invadeze – sunt invasive si purtatoare de boli. Ce reprezinta deratizarea? Deratizarea este un proces complex de masuri, ce necesita a fi implementate in scopul distrugerii rozatoarelor daunatoare precum sunt soarecii, sobolanii sau alti dăunători ce ar putea fi purtatori de bol, infectii sau provoaca pagube materiale.


In acest scop, acest proces urmareste eliminarea sau minimizarea numarului lor, indiferent daca spatiile vizate sunt birouri, hoteluri sau restaurante. Cum se efetueaza o deratizare, totusi? In primul rand, sunt efectuate doar de companii specializate in combaterea tuturor tipologiilor de infestari, ce pot actiona prin intermediul a doua tehnici si anume: tehnica profilactica si tehnica de combatere. Este recomandat sa apelezi la specialisti, deoarece acestia au acces la solutii profesionale, care nu exist ape piata larga de consum, deoarece sunt solutii prea concentrate si nu este recomandata utilizarea lor decat cu echipament special de protectie. In caz contrar, pot provoca iritatii severe.
Deratizarea preventiva se face prin eliminarea tuturor surselor de posibila hrana, pentru fiecare tipologie de infestatie, blocarea crapaturilor si a gaurilor prin care acestia s-ar putea strecura si limitarea locurilor unde acestia s-ar putea adaposti. Mai este si deratizarea de combatere, iar aceasta este obligatorie pentru toate persoanele juridice, insa e accesibila si recomandata si persoanelor ce activeaza prin intermediul PFA-urilor, de exemplu. Cum se realizeaza? Deratizarea se poate realiza atat prin metode mecanice, cat si prin intermediul deratizarii chimice, insa cele chimice sunt cu mult mai eficiente decat metodele mecanice si are efecte ce actioneaza mai incet, dar sigur.
Daca iti doresti sa traiesti intr-un mediu ferit de daunatori, atunci apeleaza la specialisti in servicii de deratizare, ca sa ai siguranta ca ai taiat raul de la radacina. O firma profesionala de acest gen va tine departe de casa ta orice urma de rozatoare, pe termen foarte lung. Pentru efecte pe termen lung, se recomanda inspectii si verificari periodice. Foarte important de retinut: Eradicarea unei infestari cu rozatoare depinde foarte mult de gradul de infestare al imobilului, de produsele utilizate in procedeul de deratizare, mediul ambiant in care aceasta are loc, conditiile igienico-sanitare, dar ar mai putea fi influentata si de experienta celui care efectueaza operatiunea de deratizare a rozatoarelor nedorite. Tineti cont de aceste reguli, atunci cand vreti sa apelati la specialisti in domeniu – acestia trebuie neaparat sa indeplineasca toate conditiile enumerate mai sus, altfel – dupa parerea mea – nu se pot descurca cu o problema de asa anvergura.
In concluzie, deratizarea – procesul de eliminare a daunatorilor animali, in special a rozatoarelor de orice fel, nu este doar un moft in zilele noastre, ci mai degraba este o necesitate, deoarece doar prin eliminarea acestora din zonele intens populate de oameni putem sa ne protejam propria stare de sanatate.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top