Stiri

Descoperă 5 idei de reamenajare pentru care nu ai nevoie de specialiști

Se întâmplă de multe ori să privești în jurul tău și să ai impresia că te-ai plictisit de modul în care arată casa ta sau că îi lipsește acea doză de farmec pe care o vezi în imagini pe internet ori în filme. Dacă locuiești de multă vreme în același loc, este normal să simți că spațiul are nevoie de un suflu nou, odată la ceva timp. Deși la prima vedere pare un obiectiv greu de realizat, în realitate, există numeroase metode și trucuri prin care poți schimba complet atmosfera într-o încăpere.

Iată 5 sugestii simple de redecorare prin care să transformi atmosfera din locuința ta

  1. Realizează ilustrații abstracte.

Cel mai ușor și mai distractiv mod prin care poți acorda un suflu nou casei este să apelezi la obiecte de artă. Pentru a adăuga o notă personală procesului, poți să realizezi chiar tu ilustrațiile pe care le afișezi pe pereți. Dacă nu ai o înclinație aparte către arta de tip realist, nu te îngrijora. Poți realiza desene sau picturi abstracte, care nu necesită aptitudini speciale, ci doar disponibilitatea de a te juca cu creioanele sau acuarelele. Rezultatul final va însufleți orice perete anost.

  1. Transformă obiecte vechi în piese de mobilier.

Un astfel de proiect este ceva mai dificil decât cel anterior, însă nu trebuie să pui presiune pe tine, ci să îl tratezi ca pe o provocare. La magazinele de antichități sau la anumite fabrici vei găsi obiecte vechi sau care nu mai sunt utile, însă care pot fi recondiționate și transformate în mobilă cu un aspect inedit. De la paleți până la măsuțe vintage, există numeroase moduri în care acestea pot fi reinventate și își pot găsi o nouă utilitate. Ai nevoie de instrumente de curățat, de vopsea și un strop de răbdare.

  1. Organizează o grădină supraetajată pentru balcon.

Grădinăritul poate fi o activitate practicată chiar și la bloc. Cu ajutorul unei scări de care să agăți ghivecele sau al unei etajere, plantează diverse tipuri de semințe, de la ierburi aromatice până la flori decorative. Acestea nu vor ocupa mult spațiu, ci doar vor transforma balconul, terasa sau chiar bucătăria într-o încăpere plină de farmec.

  1. Adaugă culori optimiste pe anumiți pereți.

Pe lângă ilustrații, pereții casei mai pot fi înviorați și prin pete de culoare. Pe lângă aspectul estetic, poți lua în calcul și celelalte beneficii ale cromoterapiei, care îți vor schimba starea complet. Din fericire, nu trebuie să ai talent artistic, ci trebuie să apelezi la obiecte care îți permit să tragi câteva linii drepte, precum și la vopseaua de interior oferită de Toncorner.ro, de înaltă calitate. Desenează forme simple, precum dreptunghiuri sau triunghiuri, iar încăperea va avea o nouă înfățișare în cel mai scurt timp.

  1. Confecționează săpunuri și candele.

Tot la capitolul obiectelor decorative handmade pot intra și lumânările parfumate sau săpunurile. Există numeroase rețete disponibile pe Internet la care poți apela, ce implică ingrediente și proceduri simple. Dacă ești mulțumit de rezultatul final, îl poți afișa în sufragerie, bucătărie sau orice altă cameră pe care dorești să o redecorezi.

Prin urmare, nu trebuie să investești sume mari de bani sau să plătești prețuri ridicate pentru serviciile specialiștilor în redecorarea casei. Pune în practică aceste proiecte pe cont propriu și distrează-te!

Sursa foto: Unsplash.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top