casti de copiat
Diverse

Descopera de la StemSure ce tratamente se pot face cu celule stem

Celulele stem, poreclite si caramizile vietii reprezinta acea categorie de micro-organisme pe care le avem prezente in organismele noastre inca din perioada embrionara. Gratie modului de-a dreptul uimitor in care acestea se pot multiplica si diferentia, medicina moderna le-a acordat un rang inalt in materie de dezvoltare si cercetare inca din momentul in care aceastea au fost descoperite. Terapia regenerativa care are la baza celulele stem a progresat uluitor de-a lungul timpului gratie modului prin care o grefa transplantata de celule stem reuseste sa invinga maladii precum slceroza multipla, Alzheimer si multe altele intr-un timp foarte scurt si fara efecte secundare pe termen lung. Daca doresti sa afli mai multe despre maladiile in care celulele stem s-au dovedit a fi adevarate tratamente miracol, vezi mai multe la Stem!

Dar poate ca va intrebati de ce celulele stem reprezinta tratamentul ideal pentru aceste maladii degenerative. Raspunsul sta insasi in modul in care acestea functioneaza. Trebuie sa ne amintim faptul ca orice fat isi incepe viata ca un amalgam de celule stem, care pe parcursul dezvoltarii sale se diferentieaza pentru a da nastere tesuturilor de tip muscular, nervos sau chiar si osos. Astfel, se poate spune ca aceste micro-organisme sunt adevarate caramizi care stau la baza si care cladesc un organism viu. Gratie acestora, noi, ca si fiinte umane ne-am dezvoltat si am reusit, pe parcursul celor noua luni de gestatie sa ajungem de la simple conglomerate celulare la masinarii organice, adulte, sanatoase si complet dezvoltate. La momentul actual, din ce in ce mai multe cupluri de tineri parinti iau o decizie corecta si foarte importanta in dezvoltarea noilor nascuti, aceea de a recolta inca din primele momente ale vietii lor, o grefa de celule stem. Gratie acesteia, ei vor putea avea la indemana o solutie medicala moderna pentru orice tip de maladie care ar putea afecta copilul sau rudele sale de sange pe parcursul vietii. Avand in vedere ca o maladie degenerativa sau una ereditara pot lovi oricand si fara mila, este redundant sa aducem in discutie cat de necesara si importanta este recoltarea unei grefe de celule pentru a asigura un viitor stabil, sigur si sanatos pentru cel mic. Pentru mai multe informatii legate de toate bolile ereditare sau congenitale care pot fi combatute cu celulele stem, vezi mai multe la Stem.

Scleroza multipla este la ora actuala doar una dintre maladiile care pot fi tratate prin intermediul transplantului cu celule stem. Aceasta este o boala autoimuna care este foarte raspandita la ora actuala. In cadrul acesteia, sistemul imunitar ataca cu verocitate stratul de mielina care protejeaza celulele nervoase ale creierului si ale maduvei spinarii. Gratie transplantului cu celule stem, toate celulele afectate vor fi inlocuite de unele noi, iar celulele imunitare defectuoase vor fi inlocuite de asemenea de leucocite care vor reusi sa isi indeplineasca rolul intr-un mod corect si sigur. In prezent, doar in Europa au avut loc un numar total de 3500 de transplanturi de celule stem. Multe dintre acestea tocmai pentru a combate scleroza multipla. Iar daca este sa luam in calcul modul uluitor in care cercetarile medicale in acest domeniu evolueaza, putem afirma cu certitudine ca pe viitor vom putea vedea aplicari practice ale grefelor de celule stem in mai multe cazuri. Despre teoriile doctorilor cu vedere la aplicarea tratamentului cu celule stem, vezi mai multe la Stem.

In prezent, peste 80 de maladii pot fi tratate prin intermediul unui transplant cu celule stem. Boli grave, degenerative precum Alzheimer-ul au inceput sa fie vindecate cu ajutorul acestor mici caramizi ale vietii. Iar daca este sa aducem in discutie si modul total non-invaziv prin care se realizeaza recoltarea unei grefe de celule stem si modul sigur in care aceasta este depozitata, putem afirma cu certitudine ca nu exista niciun motiv pentru care sa nu recoltam inca de la nasterea celui mic o grefa de celule stem. Astfel, putem fi siguri ca pe viitor acesta va fi protejat de bolile care pana acum nu aveau vindecare si de asemenea se va putea bucura de o grefa de celule vindecatoare care ar putea sa ii asigure recuperarea si pentru alte maladii care pana acum nu au avut tratament!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top