Diverse

Despre Asertivo – un concept nou in ingrijirea batranilor

La batranete, singuratatea este greu de indurat. Oamenii stiu ca au crescut si educat copii, le-au facut un rost in viata, apoi se trezesc singuri cuc la masa si singuri in curtea si casa uriasa.

Fata li se posomoraste, incep sa stea pe ganduri si sa devina tacuti, cand isi dau seama ce s-a intamplat. Copiii au rostul lor, unii s-au stabilit in strainatate si poate nu vor ajunge la timp nici la inmormantare. Viata este trista si tocmai de aceea, de dragul batranilor tristi m-am gandit sa vorbim despre Asertivo – un concept nou in ingrijirea batranilor.

Batranul se simte cel mai rau, cand ii moare partenerul de viata, fiindca este constient ca:

-nu mai are cu cine schimba o vorba.

-va sta singur in casa, fiind vulnerabil in fata posibililor infractori.

-se teme sa nu moara singur si sa nu ii fie nimeni alaturi in ultimele clipe.

-simte ca nu mai are nici un rost pe lume, fiindca nu mai are de cine sa aiba grija.

Tocmai de aceea, lasati in casele lor, multi dintre batranii singuri nu traiesc mult in urma partenerului de viata. Stiu doamne in varsta care dupa ce si-au pierdut sotii nu au mai gatit deloc, ci au inceput sa consume hrana uscata si in doi ani s-au imbolnavit grav si au murit.

Stiu domni care nu au putut sa supravietuiasca sotiilor si din aceasta cauza si-au scurtat zilele.

Ce poate face un copil pentru parintele ramas in viata, sa il integreze social si sa ii ofere acel confort care sa ii prelungeasca viata?

Mai intai, trebuie sa fie alaturi de el, sa il inteleaga si sa il imbarbateze. Cand se simte abandonat, batranul intra in panica.

Apoi trebuie sa il convinga sa nu mai stea singur in casa, fiindca il vor lua in stapanire ganduri negre, ci sa accepte sa se duca la un camin de batrani de patru stele, fiindca acolo va fi fericit pe deplin.

Locul ideal pentru bunicii si parintii nostri este Asertivo.ro, un azil de batrani de lux, cum rar se mai gaseste in tara, dar asa cum sunt caminele de batrani in afara.

Cum intri in curtea acestui camin, te intampina batrani perfect curati zambind si cu ochii stralucitori de recunostinta. Doamnele sunt coafate elegant si au unghiile perfecte, in timp ce domnii sunt tunsi si miros a parfum si a cosmetice de calitate.

Iti vine sa admiri tot ce vezi. Gradina uriasa este plina de vegetatie, iar bunicii stau pe banci la povesti. Pretutindeni domneste curatenia. Pe holuri, mobilierul de calitate premium este asezat perfect, in camere, lenjeriile stralucesc de curatenie. Nu gasesti un fir de praf, iar lucrurile sunt asezate in ordine. Iata ce asteptari poti sa ai de la acest camin de batrani:

  1. Lucrul cel mai important, personalul este dedicat bunicilor si parintilor care sunt adusi aici. Fiecare caz este tratat cu maxima omenie, exista un sistem de monitorizare video bine pus la punct, astfel ca persoanele dragi pe care le aduci aici sunt in maxima siguranta.
  2. Exista o biblioteca, iar in ea sunt multe carti, prin urmare bunicii isi pot petrece timpul util si placut. O lectura interesanta, cand ai de toate si este perfect curat in jurul tau iti merge direct la suflet.
  3. Bunicii nu sunt condamnati sa stea in camere, fiindca azilul are o curte spatioasa si o gradina plina cu flori si copaci. Atat vara, cat si toamna ei admira peisajul, stau pe banci de vorba, se bucura de frumusetea din jurul lor.
  4. Personalul este cel care face ordine in camere si strange hainele si lenjeriile murdare. Dupa ce sunt spalate atent, ele sunt calcate cu grija si indoite.
  5. 20 de medici bine pregatiti sunt gata in orice moment sa ofere asistenta medicala celor care au nevoie si sa le monitorizeze starea de sanatate.
  6. Bunicii de la azil au la dispozitie un salon de coafura-frizerie, salon de manichiura-pedichiura, sa arate mereu perfect si sa aiba incredere in imaginea lor.
  7. Azilul de patru stele nu este deloc scump pentru cineva care isi iubeste bunicii sau parintii asa de mult, incat nu se indura sa ii mai lase singuri in casele lor. Este foarte periculos pentru un batran sa aprinda aragazul, sa isi faca de mancare, sa isi lucreze pamantul, fiindca uita, este lipsit de putere, poate sa i se faca rau dupa ce depune un efort asa de mare.

Bunicii nostri au posibilitatea sa stea singuri in camere, pretul fiind de 6500 de lei pe luna. Un loc intr-o camera pentru doua persoane costa 4500 de lei, iar pentru pachetul de servicii de maxim lux se plateste 8500 de lei.

In pachetul de 8500 de le sunt incluse urmatoarele servicii:

-acces la toate utilitatile din azil.

-cazare in regim hotelier cu schimbatul lenjeriilor si facut ordine in camera de catre personal.

-3 mese pe zi si 2 gustari. Alimentele sunt proaspete si bune, batranilor li se asigura toate substatele de care au nevoie pentru o viata fara probleme.

-consultatii efectuate de catre medic asigurate, plus adminstrarea medicamentelor.

-ingrijirea corporala de cate ori bunicul are nevoie.

-psihoterapie si chimioterapie.

-mese festive cu ocazia zilei de nastere si a sarbatorilor.

-asigurarea prezentei la slujbele religioase, daca batranii doresc acest lucru si aducerea unui preot la azil.

Lista serviciilor este lunga, iar calitatea acestora de top, de aceea ia in calcul cu toata seriozitatea aceasta solutie!

Bunicii au dreptul la fericire si tu poti sa le-o oferi.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top