Evenimente

Donator la Centrul de Transfuzie Sanguină,  Spectator la Classix Festival!

Donatorilor le bate muzica în piept la Classix Festival 2023! Organizatorii Classix Festival lansează o nouă campanie de responsabilizare în ton cu tematica ediției din acest an, „Metamorfoza”, care încurajează comunitatea locală să doneze sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași, devenind astfel din donatori și spectatori.

Luna ianuarie vine an de an cu o lipsă acută de donatori, iar stocurile sangvine de la centre în această perioadă predispusă accidentelor sunt la limita de subzistență. În dorința de a conștientiza, responsabiliza și mobiliza comunitatea ieșeană, organizatorii Classix Festival lansează campania „Donator spectator”, oferind cadou un bilet la concertul „Innuendo” din data de 1 martie 2023 primelor 30 de donatori care trimit dovada vizitei la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași efectuată pe parcursul perioadei de desfășurare a campaniei pe email la admin@classixfestival.ro

Campania se desfășoară în perioada 20 ianuarie – 30 ianuarie 2023, iar condițiile de eligibilitate pentru persoanele interesate să doneze sunt disponibile pe website-ul centrului de transfuzii. Contextul în care a luat naștere acest demers e conturat de statisticile la nivel european care plasează România la coada listei – mai puțin de 1,8% din populația eligibilă donează anual, iar lipsa constantă de sânge din spitale și din centrele de transfuzii e semnalată prin apeluri constante la adresa potențialilor donatori în nevoia pe cazuri punctuale.

În spiritul mobilizării comunității spre cauzele și demersurile cu care rezonează, organizatorii au lansat și apelul pentru voluntarii Classix. Aceștia se pot înscrie online până pe  4 februarie.

Cea de-a patra ediție a Classix Festival va avea loc în perioada 26 februarie – 4 martie 2023,  reunind peste 90 de personalități internaționale ale muzicii clasice din 18 țări la Iași în cadrul a 8 concerte, 63 de masterclass-uri și multe alte activități conexe. Concertele vor fi difuzate live pe pagina de Facebook a Classix Festival și a partenerilor, iar biletele și abonamentele la festival pot fi achiziționate online.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top