Stiri

Dupa ce criterii alegeti o cusca pentru cainele dumneavoastra?

Majoritatea oamenilor care stau la casa pe pamant isi cumpara sau isi construiesc o cusca pentru animale. In mare parte de cele mai multe ori este vorba despre custile de caini.

Daca o sa cautati pe internet o cusca caine puteti gasi o multime de variante dar tine de voi foarte mult ce alegeti in functie de marime, materiale disponibile si pret.

Dimensiunea
Marimea custii este importanta, aceasta trebuie sa fie suficient de mare pentru a permite cainelui sa se ridice si sa se intinda. In mod normal cusca trebuie sa fie cu pana la 15 centimetri (sau 6 inch) mai mari decat lungimea cainelui dumneavoastra iar masurarea corecta se face de la botul pana la baza cozii animalului. Trebuie totusi luata in considerare si faptul ca animalul creste si de multe ori talia acestuia difera de la caz la caz.

Siguranta
Alt aspect important in luarea unei decizii cand vine vorba de cusca pentru caine este siguranta. Indiferent de dimensiunea sau rasa cainelui trebuie luata in calcul si siguranta acestuia si cand ne referim la siguranta ne gandim la incuietori, maner de blocare ce sa permita inchiderea usoara a custilor mai ales pe timpul transportului.

Transportul
Transportul este important, fie ca vorbim despre masina, avion, tren si asa mai departe. Din acest motiv atunci cand luati o cusca pentru cainele vostru trebuie sa luati in calcul toti factorii.

Calitatea
Conteaza mult si calitatea mai ales cand vine vorba de acele custi ce se pun in exterior. Cand ploua sau cand ninge este important ca animalul vostru sa nu-i fie frig. Din acest motiv s-au construit custi ce au peretii izolati sau chiar si cu incalzire.

Cand intentionati sa cautati mai multe variante pe internet sau in magazinele fizice incercati sa folositi astfel de combinatii de cuvinte precum acesta: de custi caine, ca sa gasiti variante cat mai utile pentru dumneavoastra si mai trebuie sa luati in considerare factorii enumerati mai sus. Bine acum se mai poate lua in calcul si designul custii, mai ales daca o folositi pentru interior, sa fie ceva potrivit, dar de cele mai multe ori acesta este utlimul aspect ca importanta, flexibilitatea, siguranta si dimensiunea sunt cei mai importanti factori cand vine vorba de o cusca pentru animalul dumneavoastra de companie.

Multi mai folosesc si corturile speciale pentru caini, acestea fiind uneori echipate cu un perete etans care poate fi folosit pentru a reduce spatiul atunci cand animalul dumneavoastra este pui.

Voi pe ce criterii alegeti o cusca pentru cainele dumneavoastra?

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top