Stiri

Dureri de spate? Când este timpul să mergem la kinetoterapie, la clinica Hereditas

Durerile de spate sunt unele dintre cele mai comune tipuri de dureri și motive pentru care pacienții se adresează medicului. Poate avea cauze multiple, dar nu putem trece cu vederea faptul că în ultimii ani tot mai mulți au astfel de dureri din cauza poziției inconfortabile și deficitare când lucrează în fața ecranelor.

Ceea ce pare să fie banal la început, cum stăm corect pe scaun în fața unui calculator/laptop devine în scurt timp un obicei. Apar problemele de postură, coloana nu are o poziție bună, iar de aici și până la un diagnostic de scolioză spre exemplu, mai este un singur pas. În tot acest context și viața sedentară își spune cuvântul, fiind unul din factorii care agravează și mențin durerile de spate, fie ele la zona lombară sau cervicală. Soluția? Serviciile de kinetoterapie Suceava din cadrul clinicii Hereditas.

Când este timpul să mergem la medic?

Ne putem adresa medicului de familie sau unui medic specialist în recuperare medicală, în funcție de cauza problemei. Cei care ajung la terapie, la recuperare medicală sunt de asemenea pacienți care au suferit intervenții chirurgicale și au nevoie de redobândirea mobilității. După un consult de specialitate, poate fi stabilită și conduita medicală de termen lung.

Ședințe de kinetoterapie și nu numai pot fi urmate în cadrul unei clinici private din Suceava. Este vorba despre clinica Hereditas, unde, cu o trimitere de la medicul de familie unele servicii medicale pot fi gratuite, fiind decontate de CAS. Detalii în acest sens sunt în pagina oficială a clinicii în cauză.

Fie vorba de adulți sau de copii, kinetoterapia este recomandată în cazul pacienților care:

  • Au afecțiuni ortopedice sau sunt în proces de recuperare după astfel de afecțiuni, putând fi vorba despre luxație, entorsă sau fractură sau despre cei care au trecut prin intervenții mai serioase, cum sunt operațiile la tendoane sau ligamente.
  • Au afecțiuni reumatologice – și aici includem diverse, de la gonartroză la reumatism, spondilita ankilopoietică, discopatii, hernie de disc ori spondiloză cervicală.
  • Au probleme de postură corporală, cifoze, scolioze etc.
  • Au afecțiuni de ordin neurologic. După pareze sau paralizii sunt necesare terapii de redobândire a controlului corpului.
  • Au afecțiuni ale aparatului respirator, cardio vasculare sau endocrine.
  • Au probleme ale membrelor inferioare.

Nu în cele din urmă, kinetoterapia poate fi și o măsură anti stres, de combatere a efectelor de oboseală cronică. În lumea în care viața sedentară este tot mai pregnantă și în care stresul este cronic, avem nevoie de măsuri eficiente de combatere a acestor efecte.

Ce trebuie să știe cei interesați despre o programare la kinetoterapeut la clinica Hereditas

Că vor avea nevoie de o programare în prealabil, pe care o pot face online sau telefonic, destul de rapid și ușor. Că ar fi bine să nu amâne, durerea de spate, indiferent în ce zonă a coloanei,  nu este normală. Diferența de confort și postura se va vedea de la primele ședințe.

Contact:

+40 330 408 407

office@clinica-hereditas.ro

Ștefan cel Mare 1079, Ipotești

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top