Stiri

Dușul walk-in – o soluție ingenioasă pentru o baie mică

Când vine vorba de amenajarea spațiilor mici, mulți dintre noi ne confruntăm cu imposibilitatea de a găsi o soluție modernă și accesibilă. În aceste situații, de cele mai multe ori băile ne pot crea cele mai multe probleme. Trebuie să găsim soluții funcționale pentru a încadra cat mai bine obiectele sanitare, cât și mobilierul.

Dacă și tu te confrunți cu o astfel de problemă, trebuie să știi că cel mai indicat este să apelezi la ajutorul oamenilor specializați în amenajări. În acest fel, poți evita greșelile care pot genera alte costuri suplimentare. În plus, atunci când vine vorba de amenajarea băii, ai la dispoziție o mulțime de variante. Piatra naturală, de exemplu, este recomandată de specialiști, atât pentru aspect cât și pentru rezistență. Poți opta pentru îmbrăcarea pereților cu marmură, plăci ceramice, onix, pentru un aspect spectaculos, iar exemplele pot continua. Poți căuta, de altfel, ajutor specializat pentru a găsi cea mai bună variantă de travertin Bucuresti. Pe lângă pardoseală și pereți, spațiile mici au nevoie de atenție atunci când vine vorba de optimizarea încăperii.

Avantajele dușului walk-in

Dușul walk-in este o alegere elegantă și foarte funcțională mai ales dacă ești o persoană care preferă un duș rapid, decât o baie în cadă. Mai mult, este și o variantă modernă de a amenaja spațiile mici, incluzând numeroase avantaje. Iată câteva dintre acestea:

  • Baia poate arăta mult mai mare datorită peretelui din sticlă. Acesta nu blochează lumina și oferă impresia de încăpere spațioasă.
  • Spre deosebire de cabine, acesta îți permite să alegi singur sistemul de duș.
  • Poți mări spațiul datorită materialelor pe care le folosești.
  • Designul dușul walk-in este unul modern și arată cu mult mai bine în comparație cu cabinele clasice.
  • Pentru că reprezintă o extensie a spațiului din baie, dușul walk-in este mult mai ușor de curățat.
  • Există și avantaje din punct de vedere financiar. Dușul walk-in are o durată mai mare de viață. Așa cum spuneam și mai sus, specialiștii recomandă piatra naturală. Rezistentă și modernă, aceasta reprezintă varianta optimă pentru amenajarea spațiului din baie.

Dezavantajele dușului walk-in

  • Principalul dezavantaj este umiditatea. În general, cabinele de duș păstrează aburulîn interior, datorită ușilor ermetice. Pe de altă parte, construcțiile walk-in sunt deschise, astfel că există riscul ca aburul să se poate răspândi în toată încăperea.
  • Dușul walk-in nu poate fi montat de oricine, din cauza faptului că necesită o atenție sporită asupra sistemului de scurgere și hidroizolării interioare.

Unde se amplasează dușul walk-in

Atunci când vine vorba despre amenajarea băilor mici, dușul trebuie poziționat lângă geam. În lipsa lui, îl putem amplasa lângă o sursă de evacuare a aerului. Acest aspect este foarte important. Atunci când folosești dușul, se creează mult abur care poate să afecteze mobilierul și chiar să permită apariția de mucegai.

Așadar, dușurile walk-in reprezintă o soluție ingenioasă pentru amenajarea spațiilor mici. De asemenea, varietatea de materiale ne oferă posibilitatea de a realiza un design personalizat, în funcție de propriile nevoi și preferințe. Accesibilă la preț și foarte aspectuoasă, această variantă se află în topul preferințelor atunci când vine vorba de optimizarea spațiului din baie.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top