Diverse

Echipamentul fara de care nu poti sa lucrezi!

Fie ca esti responsabil cu asfaltarea strazilor sau esti operator pe linia de productie trebuie neaparat sa fi echipat corespunzator epntru a evita accidentele de munca. Angajatorii de obicei pun la dispozitie costumele de munca, insa chiar daca lucrezi pe cont propriu tot vei avea nevoie de imbracaminte de lucru precum si de incaltaminte de lucru. Acest echipament obligatoriu nu este impusa doar pentru a respecta legea ci pentur a proteja viata celui care lucreaza in conditii grele.

De unde cumparam incaltaminte de lucru?

Site-ul magazinului esafe.ro prezinta o gama vasta de echipamente de protectie precum masti de lucru, ochelari de protectie, bocanci bombeu, casti, manusi, uniforme de lucru.

O pereche de bocanci de protectie devin obligatorii pentru oricine decide sa lucreze intr-un mediu in care ar putea fi expus pericolului. Desi accidentele de munca nu trebuie sa se intample, iar daca se intampla poate fi si din cauze ce nu tin de angajat, operatorul de serviciu are obligatia sa poarte bocanci de protectie pentru a evita daune la nivelul membrelor inferioare. Gama de bocanci cu bombeu prezenta pe site-ul esafe.ro ofera o multime de modele care sunt special concepute pentru a fi folosite in diferite medii de munca, in mai multe anotimpuri, prezentand omologarea corecta.

Primul pas in alegerea cizmelor de lucru potrivite este identificarea riscurilor prezente la locul de munca. Aceste riscuri pot fi:

-Obiecte ascutite care ar putea ajunge sub talpa sau pe lateral;

-Obiecte ascutite care ar putea taia varful piciorului;

-Scanteile de sudura, metalul topit sau lichide corozive care ar putea irita piciorul;

-Obiecte grele sau fierbinti care v-ar putea cadea pe picioare;

-Riscul de electrocutare;

-O atmosfera exploziva in care electricitatea statica prezinta un risc;

-Expunerea la apa sau temperaturi foarte calde sau reci;

-Daca lucrati intr-un mediu accidentat sau in natura.

Toate aceste criterii sunt esentiale in alegerea unei perechi de bocanci de protectie.

Materialul va influenta confortul, dar si greutatea bocancilor. Deci, un varf de otel va fi mult mai greu decat un varf compozit care ofera aceeasi protectie. Piesele matlasate la calcai, glezna si limba permit, de asemenea, mai putina frecare, astfel piciorul evita presiunea repetitiva a pielii pe articulatii. Calitatea talpii ii va influenta rezistenta, dar si confortul, mai ales daca trebuie sa lucrati stand in fata unui dispozitiv, fara a va deplasa. Latimea bocancului este, de asemenea, importanta. Un bocanc prea ingust poate sa  interfereze cu circulatia sangelui.

Care este cea mai buna alegere intre bocanci si pantofii de siguranta?

Mediul in care lucrati va influenta foarte mult aceasta decizie. Daca lucrati pe teren neuniform sau pe o suprafata alunecoasa, bocancii sunt de preferat pentru a mentine glezna si pentru a evita astfel ranirea.

Site-ul magazinului esafe.ro ofera o multime de modele de ghete, bocanci si pantofi de protectie pentru a face slujba cumparatorului un loc si mai sigur. O pereche de bocanci bombeu sunt standardul la munca in ziua de astazi, deoarece aisgura continuitatea muncii fara pericole, iar legea obliga atat pe angajator, cat si pe angajat sa foloseasca incaltaminte de lucru!

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top