Stiri

Elevii si studentii depind de laptop! Iata care sunt pasii pe care TREBUIE sa ii respecti pentru a nu suprasolicita calculatorul in timpul scolii online!

Foarte multe familii din Romania intampina probleme atunci cand vine vorba de scoala online, mai ales daca intr-o casa sunt mai multi copii si un singur calculator disponibil. Tocmai din aceasta cauza, extrem de multe laptopuri si tablete ajung sa fie suprasolicitate si sa isi micsoreze drastic durata de viata. Exista totusi cateva lucruri pe care le poti face in privinta aceasta, daca nu iti doresti ca gadgetul sa devina neutilizabil.

Iata cum TREBUIE sa ai grija de laptopul familiei!

  1. Curata-l de praf 

Pentru aceasta operatiune vei avea nevoie de o carpa sau laveta fara scame, alcool izopropilic pentru a nu lasa reziduuri si un spray de inlaturarea prafului. Este foarte important sa nu folosesti nici un produs pentru uz casnic sau apa de la robinet pentru ca sunt foarte multe suprafete care se pot eroda. Inainte de a incepe procedura, asigura-te ca laptopul nu este conectat la priza si are bateria scoasa. Va trebui sa cureti carcasa, ecranul LCD, tastatura, touchpad-ul, porturile si orificiile de racire si ventilatoarele. Asadar, curatarea corecta a laptopului nu este o treaba foarte usoara. Totusi, daca vrei sa te asiguri ca acest proces este facut intr-un mod corect, trebuie sa apelezi la o echipa profesionista. Nu incerca sa sari peste pasul de curatare pentru ca un gadget supraincalzit nu iti va fi prea folositor.

  1. Nu aduce mancare langa laptop

Chiar daca cei mici nu au decat o scurta pauza in care pot manca, este indicat sa nu o faca langa PC. Foarte multe firimituri vor cadea sub butoane, iar din cauza murdariei ele pot deveni nefunctionale. Mai mult, o secunda de neatentie in care copilul isi bea ceaiul, se poate transforma intr-o catastrofa daca ajunge sa fie varsat peste tastatura. Ea fiind o comanda rapida catre procesor si alte componente esentiale, laptopul va avea de suferit. Cea mai buna optiune, atat pentru calculator, cat si pentru elevi este sa se ridice de la birou si sa ia pranzul intr-o alta camera. Dupa 50 de minute de stat intr-o pozitie fixa a corpului vor avea cu siguranta nevoie de miscare.

  1. Fiti foarte atent la site-urile accesate

Inainte de a-i inmana unui copil un calculator, este indicat sa ii explici faptul ca anumite site-uri pot contine virusi, iar prin accesarea lor laptopul va avea de suferit. Cu ajutorul anumitor aplicatii poti alege sa blochezi anumite pagini web pe care le consideri periculoase si vei sta fara griji la acest capitol. 

  1. Nu suprasolicita bateria

Pe internet circula foarte multe mituri despre cum ar trebui incarcata si descarcata bateria unui laptop, iar de cele mai multe ori aceste „sfaturi” nu fac decat sa ii scurteze durata de viata. In primul rand, majoritatea producatorilor au reusit sa opreasca alimentare odata ce procentajul bateriei a ajuns la 100%, asa ca nu trebuie sa iti mai faci griji cu privire la supraincalzire. Nu modul de incarcare este important, ci faptul ca nu ai voie sa ii acoperi gadgetului, gurile de aerisire deoarece prea multa caldura va crea o expansiune fizica a bateriei. 

Asadar, daca laptopul este utilizat mai multe ore pe zi fara oprire, trebuie sa ai grija la toate aspectele de mai sus! Acest lucru iti va garanta durata de viata a gadgeturilor si o functionare rapida si eficienta.

Sursa foto: Shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top