Stiri

Iată 5 schimbări pe care le poți face în locuință pentru a-i da un suflu nou, fără să cheltui mulți bani

Dificultățile economice apărute din cauza pandemiei obligă tot mai multă lume să-și regândească prioritățile și modul în care își gestionează veniturile. Dacă înainte de această perioadă critică, un mare procent din câștiguri era direcționat către amenajări interioare, în prezent, acestea nu mai au întâietate printre cheltuielile românilor. Cu toate acestea, există numeroase soluții pentru care simt nevoia să facă o schimbare în ceea ce privește aspectul spațiului în care locuiesc. Acestea sunt accesibile și au efect garantat.  

Descoperă 5 modalități prin care oferi un nou look locuinței tale cu bani puțini

  1. Rearanjarea mobilei

Primul truc pe care îl recomandă designerii este să găsești o nouă organizare a pieselor de mobilier. În funcție de spațiul pe care îl ai dispoziție, schimbarea poate fi un majoră, însă chiar și micile modificări pot avea efecte spectaculoase. Așadar, testează câteva idei noi în ceea ce privește poziționarea canapelei, a comodei sau a fotoliilor și află ce te face să fii din nou încântat de încăperea în care te afli. 

  1. Restaurarea pieselor de mobilier

De asemenea, decoratorii care sunt preocupați de ecologie le sugerează tuturor să păstreze și să îngrijească cât mai mult posibil obiectele pe care le au deja în casă. Mentenanța mobilei nu este deloc dificilă și se poate realiza prin câteva procese simple, precum curățarea, lăcuirea, ceruirea, vopsirea și înlocuirea elementelor uzate. Pentru acestea din urmă, poți cumpăra cu ușurință înlocuitori de pe site-ul Accesorii de Mobilă, printr-o comandă online. După ce ai îndepărtat urmele apărute de-a lungul timpului și ai lustruit cu atenție mobila, aceasta va străluci și va arăta ca nouă. 

  1. Înnoirea covoarelor

Un element decorativ pe care îl poți schimba fără să scoți din buzunar sume enorme este covorul. Optează pentru un model colorat sau cu un pattern geometric interesant. El va oferi un nou suflu camerei, atât la nivel vizual, cât și tactil. Așa cum vei afla de la orice designer experimentat, în procesul de amenajare nu contează numai modul în care arată un element decorativ, ci și textura acestuia. 

  1. Plantele de apartament

Atunci când duci lipsă de idei în privința decorațiunilor interioare, cea mai ieftină și eficientă metodă pe care o poți aplica este achiziționarea unor plante care cresc în interior. Puține lucruri au același efect precum un colț verde sau un raft cu ghivece. În plus, beneficiile plantelor de interior sunt numeroase și depășesc aspectul estetic. Acestea purifică aerul și pot ajuta în combaterea depresiei și a anxietății. Descoperă aici cinci specii care nu sunt toxice pentru copii sau animale.

  1. Obiecte de artă

Orice locuință merită să adăpostească lucrări artistice care să acorde un aer inedit fiecărei încăperi în parte. Indiferent că este vorba despre dormitor, bucătărie, living sau baie, poți găsi cu ușurință ilustrații, tablouri sau fotografii gata de înrămat și agățat pe perete. Dacă deții un strop de creativitate și curaj, le poți realiza chiar tu. Sufrageria ta va arăta cu totul diferit după ce vei afișa o imagine interesantă, chiar dacă este realizată la nivel profesionist sau amator.

Prin urmare, chiar dacă nu vei realiza anul acesta amenajarea mult dorită, te vei putea bucura totuși de o atmosferă nouă la tine acasă. Aplică aceste trucuri accesibile și timpul petrecut în interior va deveni mai plăcut!

Sursa foto: pexels.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top