Diverse

Epilarea cu ceară, eficientă și cu un efect de durată

Printre cele mai eficiente metode de îndepărtare a părului nedorit este și epilarea cu ceară. Este și normal, deoarece în urma folosirii corecte a procedurii, pielea rămâne netedă și catifelată, iar până la creșterea firelor de păr pot trece chiar și patru săptămâni.

Pentru o epilare cu ceară poți apela la serviciile oferite de un salon de înfrumusețare dar, în același timp, poți să te descurci și singură, acasă, deoarece acum ai la îndemână tot ce ai nevoie, inclusiv incalzitoare ceara.

De ce să folosești un aparat de încălzit ceara

La prima vedere, nu ești prea bine lămurită de ce ai avea nevoie de acest aparat la tine acasă. Nicio problemă, citește rândurile următoare și te vom convinge de avantajele acestuia.

În primul rând, trebuie să știi că avem de a face cu aparate de încălzit ceara pentru rezerve de epilat mono – folosite pentru a introduce o singură rezervă de ceară, dar și duo – evident, care permit introducerea a două rezerve. În același timp, pe piață există și aparate cu o capacitate mult mai mare, și care sunt special pentru încălzirea de ceara granule.

Acum, că am stabilit aceste detalii, trebuie să știi că un aparat de încălzit ceara este perfect deoarece ai parte de o lichefiere rapidă a cerii, astfel încât să fie aplicată cât mai rapid pe zona de unde urmează să fie îndepărtat părul nedorit. Chiar și când vine vorba despre epilarea unor zone sensibile, și folosești o ceară specială pentru așa ceva, aparatul se achită cu brio de sarcină.

Cum utilizezi ceara de epilat?

Am discutat despre aparatul de încălzit ceara, dar trebuie să mai clarificăm și unele aspecte. Multe dintre reprezentantele sexului frumos evită să se epileze cu ceară acasă deoarece le este teamă sau nu știu cum să realizeze corect această procedură. Nu este nimic complicat, și te vei convinge foarte rapid.

În primul rând, ceara de epilat se alege în funcție de tipul de piele. Există ceară pentru piele sensibilă, tradițională, îmbogățită cu extract de aloe vera, ceară braziliană, de unică folosință sau care poate fi reutilizată. Dacă alegi tipul de ceară potrivit, deja lucrurile sunt mult mai simple, și este aproape imposibil să dai greș.

Înainte de epilat, se recomandă o exfoliere a pielii, pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafața ei, dar și pentru a aduce la suprafața firele de păr crescute sub piele

Nu aplica imediat ceara după ce a fost încălzită. Testează mai întâi pe o suprafață mică de piele, și dacă totul este în regulă, o poți aplica pe o zonă mai întinsă, în sensul creșterii firelor de păr, folosind fie o spatulă de lemn, fie un încălzitor cu roll-on. Dacă ai folosit ceară elastică, trage ușor pentru a o îndepărta. În schimb, dacă ai ales ceară normal, smulgerea benzii se face în sens invers al creșterii firelor de păr. După ce ai încheiat, aplică o loțiune hidratantă pentru a preveni iritațiile și a îndepărta și resturile de ceară, dacă este cazul.

Folosește doar cele mai bune produse

Pentru a preveni unele iritații sau alte neplăceri, se recomandă ca întotdeauna să folosești cele mai bune produse. În plus, alcătuirea unui kit de epilat acasă îți poate fi de mare ajutor, pentru că ai mereu la îndemână tot ce ai nevoie. Ai grijă ca acesta să conțină mereu suficientă ceară de epilat, spatula din lemn, benzi de epilat, loțiuni pentru înainte și după epilat, pensetă, încălzitoare sau decantoare de ceară. Le poți găsi inclusiv pe internet, dacă din varii motive nu le poți achiziționa din magazinele fizice.

Nu este deloc greu să te epilezi cu ceară, acasă! Mai greu este începutul, dar apoi vei deveni expertă!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top