Stiri

Ești căsătorit? Află AICI 5 motive de divorț la care nici nu te-ai fi gândit!

Orice persoană este conștientă de faptul că o relație de cuplu începe cu nenumărate planuri și promisiuni, pentru ca, mai târziu, să fie nevoie ca ambii parteneri să depună un efort constant pentru a o păstra echilibrată și armonioasă. Pe termen lung, într-un raport, pot interveni mulți factori care, treptat, duc la certuri sau la instalarea rutinei. 

Din păcate, nu toți reușesc să identifice aspectele problematice care pot cauza o despărțire. Acest lucru se întâmplă deoarece încă este foarte comună impresia potrivit căreia singurele motive pentru care două persoane aleg să divorțeze sunt lipsa comunicării sau a pasiunii, situația financiară și infidelitatea. Deseori, însă, intervin conflicte care iau naștere din alte considerente. 

Pentru a evita un sfârșit neașteptat și dureros, este nevoie de multă muncă, consecvență și negociere. Puteți căuta destinații inedite de vacanță, unde vă puteți distra împreună, puteți apela la un psihoterapeut de cuplu, în caz că este necesar sau consulta oferte de dormitoare matrimoniale pentru a aduce un suflu nou în cel mai intim spațiu din casă. Important este să dați dovadă de bunăvoință și deschidere către diversitate și schimbare. 

Iată 5 motive de divorț despre care se discută mai rar!

 

  • Prea mult timp petrecut împreună

 

Chiar dacă, după o lungă perioadă de timp, te-ai obișnuit cu prezența partenerului și ți se pare firesc să vă dedicați unul celuilalt, este benefic să iei din când în când o gură de aer proaspăt. Contrar a ceea ce se crede, ieșirile ocazionale cu prietenii și alte activități la care el sau ea nu participă vă pot apropia și mai mult și pot împiedica apariția monotoniei.  

 

  • Părerea rudelor

 

Este normal să vrei să-ți vezi cât mai des părinții și rudele. Ia în calcul, însă, că, pe termen lung, nu este indicat să petreceți amândoi prea mult timp alături de ei. Din când în când, îi poți vizita singur pe cei apropiați, așa cum poți renunța la câteva ore în compania lor pentru o ieșire romantică în doi. Momentele dedicate partenerului se măsoară calitativ și nu cantitativ, iar mesele dese în familie cu siguranță nu sporesc pasiunea și intimitatea. 

 

  • Aspectul neîngrijit

 

Faptul că ai o relație stabilă, care durează de mai mulți ani, nu reprezintă o scuză pentru a sta în casă cu același tricou larg și uzat pe care, eventual, îl folosești și pentru a ieși la cumpărături în compania partenerului. Aspectul fizic îngrijit joacă un rol esențial în menținerea romantismului și a atracției sexuale și în niciun caz nu este un semn de superficialitate, chiar dacă ești de părere că în iubire aspectul exterior contează mai puțin sau deloc.  

 

  • Lipsa de respect pentru pasiunile celuilalt

 

O relație poate funcționa pe termen lung doar dacă celălalt are libertatea de a se ocupa și de  lucrurile care îi stârnesc interesul, chiar dacă tu nu îi împărtășești pasiunile. A-i cere să renunțe la hobby-urile sale pentru a-ți dedica mai mult timp este un gest egoist. În plus, nu ai avea nimic de câștigat, deoarece, astfel, l-ai face mai nefericit, fapt care poate influența negativ și relația dintre voi. 

 

  • Educația copiilor

 

Se știe deja că armonia și pasiunea într-un cuplu se păstrează și mai greu odată cu apariția copiilor. Educația acestora poate provoca certuri între părinții care, deseori, uită că decizia nici măcar nu trebuie să le aparțină lor. Contrar opiniei comune, comunicarea eficientă nu presupune ca două persoane să gândească în același mod. Chiar dacă celălalt are păreri diferite față de ale tale, ascultă-l cu răbdare până la capăt și, în caz că nu ești de acord, explică-i cu calm punctul tău de vedere.

În ciuda faptului că, în ziua de azi, divorțurile sunt mai frecvente decât în trecut, relațiile pe termen lung pot funcționa. Singura condiție este ca ambii parteneri să se implice în rezolvarea conflictelor – efortul trebuie să fie depus de amândoi în mod egal.

Sursa foto: storyblocks.com

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top