casti de copiat
Diverse

Etichetarea anvelopelor – ce trebuie sa cunoasteti

Începând cu 1 noiembrie 2012, toate anvelopele vândute în Uniunea Europeană trebuie să fie etichetate cu o etichetă oficială a anvelopei din UE. Această etichetă conține informații despre trei criterii importante care stau la baza evaluării performanței pneurilor: aderența pe teren umed, eficiența consumului de combustibil și zgomotul exterior.

Eticheta europeană a anvelopei este un bun indicator al performanței anvelopei de bază. Siguranța și confortul dvs. necesită cea mai bună performanță a anvelopei în toate condițiile și pentru întreaga lor viață.

Acesta este motivul pentru care Bridgestone acordă o atenție deosebită numerosilor parametri care nu sunt acoperiti de noua etichetă atunci când proiectează, dezvoltă, testează și construiește anvelopele: manevrarea în condiții de vreme umedă, performanța de frânare uscată, stabilitatea la viteză mare, rezistența la acvaplanare, rezistența la uzură, zgomot interior.

În cazul anvelopelor de iarnă Bridgestone dezvoltă, de asemenea, tehnologii avansate pentru componentele și benzile de rulare pentru a asigura o manevrabilitate caracteristică, frânare, accelerare și răspuns la direcție la temperaturi scăzute și pe zăpadă și gheață.

Eficienta consumului de combustibil

De la A (cel mai eficient) până la G (cel mai puțin eficient). Rezistența la rulare este un factor al anvelopei dvs. care poate afecta consumul de combustibil. Cu cât rezistența la rulare este mai mică, cu atât mai puțin carburant este necesar pentru a vă deplasa înainte și pentru a genera mai puține emisii de carbon. Diferența în consumul de combustibil dintre anvelopele cu clasa A și G ar putea fi de până la 7,5% . Pentru un vehicul mediu de pasageri, care este de aproximativ 0,65 l / 100 km.

Aderenta umeda

De la A (cel mai bun) la G (cel mai rău). Răspunsul la frânare reprezintă un element important al performanței anvelopei pe care o aveți în timpul umiditatii și este esențial pentru siguranța dvs. Diferența dintre distanța de frânare dintre anvelopele A și G ar putea fi de până la 30% . Pentru un autoturism care ruleaa cu 80 km / h, de exemplu, aceasta poate însemna până la 18 m în cazul frânării totale în condiții meteo umede.

Nivelul de zgomot

3 evaluări de la 1 (cel mai mic) la 3 (cel mai mare). Zgomotul anvelopei din exterior este măsurat în decibeli (dB) și comparat cu noile niveluri europene ale zgomotului existent în anul 2016.

 

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top