casti de copiat
Diverse

Puterea cremei hidratante

Creme hidratante, creme de mână, seruri și loțiuni de înmuiere … le folosim cu toții în fiecare zi, dar cât de multe știți despre ce fac și ce ingrediente sunt conținute în ele? Intr-adevăr merită să cheltuiți multi bani pe produsele de îngrijire a pielii, sau ar fi mai bine să utilizați ceva la fel de simplu ca uleiul de măsline? Un regim bun de ingrijire a pielii este o prioritate in regimurile de frumusete ale majoritatii oamenilor.

Cremele hidratante de orice fel vor ajuta la reducerea ridurilor

Chiar și cele mai elementare creme hidratante vor ajuta la prevenirea formării  ridurilor in jurul ochior și riduri pe piele. Produsele specializate anti-îmbătrânire au ingrediente specifice care le utilizează pentru anti-îmbătrânire, cum ar fi antioxidanții, dar pielea devine ridata atunci când își pierde elasticitatea și un simplu hidratant de zi cu zi va contribui la întârzierea acestui lucru.

 Cele mai multe creme pentru piele pe care le aplicați nu sunt absorbite în piele

Companiile cosmetice lucrează din greu pentru a găsi formule pentru cremele hidratante de piele  care vor îmbunătăți rata de absorbție, deoarece pielea este de fapt concepută pentru a ține lucrurile în afara corpului, fără a le absorbi. Nu există dovezi reale care să sugereze că mai mult de 60%  din  ceea ce aplici pe pielea ta va fi absorbit.

 Cele mai multe produse de îngrijire a pielii conțin conservanți

Cele mai multe creme de piele sunt pe bază de apă, deci trebuie să aibă conservanți adăugați pentru a opri deteriorarea produselor. Ingredientele majorității cremelor pielii sunt: ​​apă, emolienți și umectanți, care ajută la menținerea hidratată a pielii, precum și uleiuri și emulsifianți, care transformă loțiunea într-o cremă.

 Ce fac peptidele?

Peptidele, care sunt conținute în multe creme antirid, sunt aminoacizii despre care se spune că ajută la promovarea creșterii celulelor pielii noi și astfel reduc apariția ridurilor pe piele. Ele sunt cu siguranta utile pentru hidratarea pielii, dar eficacitatea lor in reducerea ridurilor este inca dezbatuta de unii experti.

 Ce face Retinolul?

Retinolul este o formă de vitamină A, care s-a dovedit a fi eficientă pentru stimularea elasticității pielii și pentru a reduce astfel aspectul ridurilor. Cremele care conțin retinol sunt disponibile în concentrații diferite, iar cremele mai puternice sunt disponibile numai prin intermediul unui medic. Femeile care intenționează să rămână gravide sau care sunt însărcinate nu trebuie să utilizeze creme cu retinol, deoarece există un potențial pericol pentru un copil în creștere.

Hidratarea nocturnă funcționează cel mai bine

Crema hidratanta nu este doar pentru rutina de frumusete de dimineata, pentru ca functioneaza mult mai bine noaptea. Curățați-vă fața în fiecare noapte și aplicați hidratant și va avea mai mult timp pentru a fi absorbit și pentru a hidrata mai bine pielea

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top