Stiri

Eu cu cine votez? Lista candidaților la Primăria Iași 2024

Alegerea viitorului primar al orașului Iași este un moment crucial pentru toți locuitorii orașului. Pentru alegerile locale din 2024, mai mulți candidați și-au anunțat intenția de a candida la funcția de primar, fiecare aducând propriile sale idei și proiecte pentru dezvoltarea orașului. În acest articol, veți găsi o prezentare a celor mai proeminenți candidați la Primăria Iași în 2024. Este important să citiți cu atenție programul fiecărui candidat pentru a lua o decizie informată în ziua votului.

Prima candidatura admisă a Biroului Electoral Municipal (BEM) a fost cea depusă de Mihail Pintilei. Fost consilier local din partea PSD, Pintilei candidează cu sprijinul PUSL, partidul lui Dan Voiculescu. Ceilalți opt candidați admiși, în ordinea în care au fost emise hotărârile BEM, sunt:

Bogdan Balanișcu (PSD),

Mihai Chirica (PNL),

Viorel Blăjuț (Partidul Societății Ieșene – PSI),

Marius Bodea (Alianța Dreapta Unită – ADU),

Cosette Chichirău (România ECO),

Ioan Sebastian Buduroi (LEU – Lege Educație Unitate),

Tudor Ciuhodaru (AUR),

Cătălin Abălașei (Pro România).

Cele trei candidaturi respinse au fost: Andrei Ciuhodaru (REPER), Dragomir Tomașeschi (Partidul SOS) și Ovidiu Moldovanu (independent). Toți au avut probleme cu listele de semnături în susținerea candidaturii: biroul electoral a invalidat mai multe liste, iar cei trei candidați nu au mai îndeplinit pragul minim pentru acceptarea candidaturii (3.237 de semnături).

Chiar dacă alegerile locale se desfășoară pe 9 iunie, noul primar își va prelua atribuțiile după 27 septembrie, când expiră mandatul actual.

Lista candidaților la Primăria Iași 2024

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top