Evenimente

Expoziția „Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu al Renașterii”, 16 Mai – 31 Iulie

Expoziția „Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu al Renașterii” va putea fi vizitată la Iași, în perioada 16 Mai – 31 Iulie 2024, la Palatul Culturii – Muzeul Etnografic al Moldovei. Vernisajul va avea loc joi, 16 mai 2024, ora 12.00.

În cadrul acestei expoziții interactive, vizitatorii vor putea admira invenții tehnice (44 de mașinării extraordinare, precum: automobilul, bicicleta, planorul, parașuta), dar și arta, tablouri și fresce – reproduceri, aparținând geniului renascentist Leonardo da Vinci.

Organizată sub patronajul Ambasadei Italiei în România, al Institutului Italian de Cultură și cu sprijinul Muzeului Leonardo da Vinci, expoziția internațională „Leonardo da Vinci – Invențiile unui Geniu al Renașterii” continuă circuitul internațional care a inclus 80 de orașe din Europa, Asia, continentul nord-american, sud-american și Australia, stabilind un record de vizitare pentru o expoziție culturală (peste 20 milioane de vizitatori), înscriindu-se în galeria marilor evenimente culturale ale lumii. În anul 2022, expoziția s-a aflat timp de șase luni la Castelul Cantacuzino din Bușteni, unde a fost vizitată de 48.590 de persoane,un număr record pentru o prezentare a expoziției internaționale în țara noastră, din 2018 și până în prezent.

Expoziția este coordonată de Event by Ioana Gamen, în colaborare cu Original Media, având ca parteneri principali: Complexul Muzeal Național “Moldova” Iași, Primăria Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași – Facultatea de Istorie, Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top