Stiri

Femeile și încălțămintea

Încălțămintea este articolul preferat al femeilor, acestea achiziționând în timpul anului mai multe perechi, doar de dragul modelului; așa se întâmplă și cu pantofii cu toc Kendall Kylie Mint  care au un design interesant, un produs adăugat în coșul de cumpărături frecvent.

Un sondaj realizat printre femei relevă faptul că femeile își cumpără adesea pantofi, având, în medie, cam nouăsprezece perechi, deși sunt purtate frecvent în jur de patru; există și femei care depășesc un număr de treizeci de pantofi și tot patru perechi dintre cele achiziționate sunt purtate regulat. Prin urmare se vehiculează sume foarte mari pe care femeile sunt capabile să le cheltuiască doar pe pantofi și există de recorduri pe care acestea doresc să le depășească, așa cum o persoană de sex feminin din Filipine este în posesia unui număr de o mie două sute de pantofi.

Un personaj foarte cunoscut din lumea mondenă internațională, Madonna, pare să colecționeze pantofi, ea fiind recunoscută ca fiind una dintre cele mai elegante femei. Câteva sute de pantofi pare să conțină colecția acesteia, pantofi pentru care aceasta are o încăpere specială; printre pantofii pe care aceasta îi deține se numără și pantofi cu o foarte mare valoare, pe care aceasta îi păstreză bine ambalați într-un ambalaj de mătase, pe care aceasta doar îi scoate și îi privește, fără să îi fi purtat vreodată. Aceasta obișnuiește să poarte pantofi comuni, comozi, mai puțin luxoși, precum Adidași sau Converse; acesteia îi place să achiziționeze o pereche de încălțări cu un design care încă nu a fost scos pe piață, nu se întâlnește în magazine.

Se pare pantofii sunt purtați de la vârsta de doisprezece ani iar femeile tind să poarte și să fie preocupate de pantofi până la șaizeci de ani; pe vremuri, femeile erau chiar obișnuite cu tocuri și le purtau indiferent de împrejurare, afirmând că senzația pe care o ai când nu porți toc este ca și cum te răstorni. Există și o denumire științifică pentru preocuparea de a purta tocuri înalte, anume altocalcifilia, preocupare pe care o avea și Carrie Bradshaw, personajul interpretat de Sarah Jessica Parker în filmul Sex and the City; aceasta avea întotdeauna grijă, oriunde locuia, să aibă un loc special pentru pantofi și îmbrăcăminte, o încăpere cât mai mare, în care să poată să își etaleze toate rochiile și pantofii.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top