Evenimente

Festivalului de Muzica Populara “Catalina” @ Parcul Palas, 26 – 29 august

Festivalului de Muzica Populara "Catalina" @ Parcul Palas, 26 - 29 augustÎn perioada 26 – 30 august 2014, la Iaşi se va desfăşura Festivalul Internaţional de Folclor “Cătălina”. An de an, ediţie de ediţie, pe scena festivalului au evoluat zeci de ansambluri folclorice din ţară şi străinătate, mii de copii şi tineri, care s-au întrecut în măiestrie artistică, care au făcut o propagandă deosebită costumelor şi muzicii populare, dar în acelaşi timp au legat prietenii durabile.
Anul acesta, de marţi până sâmbătă, sute de participanţi, atât din ţară, cât şi din străinătate, vor lua parte la cea de-a XX-a ediţie a Festivalului de Folclor. “Aflat la cea de-a XX-a ediţie, Festivalul Internaţional de Folclor Cătălina reprezintă un important reper cultural al Iaşului, oraş păstrător al unor bogate tradiţii etnografice.

Festivalul Cătălina se adaugă altor evenimente festivaliere anuale care fac din Iaşi o destinaţie preferată de către iubitorii de cultură şi educaţie. Iaşul a strâns, de-a lungul secolelor, o prodigioasă zestre artistică, care merită a fi cunoscută şi apreciată pe toate meridianele.

De altfel, demersurile pe care municipalitatea le face pentru ca Iaşul să obţină titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 sunt menite a releva imensul potenţial cultural al oraşului, reprezentat, fără îndoială, şi de tradiţiile populare”, a declarat Gheorghe Nichita, primarul Iaşului.

Festivalului de Muzica Populara "Catalina" @ Parcul Palas, 26 - 29 august

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top