Stiri

Floarea de colț și ghiocelul – frumusețe și sensibilitate

Știai că atât ghioceii, cât și floarea de colț fac parte din categoria celor mai frumoase și firave flori? Categoric ești familiarizat cu ele, fie pentru că le aia casă, fie pentru că ai vizitate diferite rezervații naturale și acolo le-ai observat.

Indiferent de răspunsul la această incertitudine, trebuie să știi că aceste două flori impresionează atât prin simplitatea lor, cât și prin imaginea atât de greu de încurcat.

Fiind un simbol al dragostei și al purității, floarea de colț este o plantă perenă, este Floarea Reginei, cu un statut de monument al naturii, floare protejată de lege încă din anul 1933. Chiar dacă, de obicei, aceasta crește în zonele muntoase sau pe pajiști, astăzi poate fi plantată oriunde, atât timp când se ține cont de calitatea solului, resepectiv lumina soarelui.

De ce toate aceste detalii de luat în calcul? Floarea de colț are nevoie pentru a se dezvolta de un sol călduros, bine drenat, care să asigure hidratarea rădăcinii cel puțin o dată pe săptămână. Mai mult decât atât, atunci când vine vorba despre floarea de colț, aceasta se poate planta în orice perioadă a anului, cu excepția sezonului geros. De ce? Imediat după ce aceasta este plantată, la fel ca în cazul multor alte flori, trebuie udată cu puțină apă. Astfel, sezonul geros nu este tocmai un sezon prielnic plantării florilor de colț.

Nu putem omite nici ghioceii, pentru că vorbeam la început și despre ei, nu? Ei bine, dacă în cazul florii de colț plantarea era un proces mai ușor, în cazul ghioceilor, plantarea necesită mult mai multă atenție. Acest fapt se datorează, în principiu, bulbilor ghioceilor care sunt extrem de mici și firavi.

O atenție mai sporită va face mereu diferența, astfel că în cazul acestora, trebuie să ai grijă chiar și la sol, care trebuie amestecat cu pământ de pădure, deoarece acesta conține o sumedenie de nutrienți naturali necesari dezvoltării ghioceilor.

Spre deosebire de florile de colț, ale căror termen de supraviețuire este diferit, ghioceii se plantează toamna, urmând ca mai apoi, în principiu după ultimul ger, să înflorească.

Chiar dacă există o sumedenie de aspecte care diferențează cele două flori, nu este de omis un aspect extrem de important care vizează frumusețea lor. Fie că sunt flori de vară sau de primăvară, acestea pot înfrumuseța grădina ta, grădina părinților sau chiar a bunicilor.

Frumusețea aceasta, cu siguranță, va fi remarcată! Optează și tu pentru astfel de flori! Opteaă pentru ghiocei și flori de colț, pentru a adăuga un plus de valoare curții tale!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top