Evenimente

Foloseste tehnologia 3D pentru scanari eficiente!

Domeniul arhitecturii este in continua evolutie, deoarece timpurile moderne cer solutii care sa nu ocupe prea mult timp pentru o lucrare, dar si sa reduca costurile.

Sistemul de scanare 3D ofera cele mai noi performante in materie de masuratori, redand totul cu o precizie impresionanta.

Scanerele laser 3D capteaza cu acuratete zeci de mii de puncte pe secunda si fac astfel posibil sa evaluam cu precizie orice obiect scanat. Fisierul tridimensional obtinut dupa scanarea 3D poate sa fie salvat, editat si printat utilizand imprimantele 3D. Exista mai multe metode de scanare 3D bazate pe principii distincte, fiecare dintre aceste metode avand propriile avantaje/dezavantaje si costuri diferite. Scanarea 3D este compatibila cu soft-ul CAD (Computer Aided Design) si, evident, cu imprimanta 3D.

Cei care se intreaba despre scanare 3D pret, pot gasi raspunsul pe site-ul escan.ro, unde vor avea informatii clare despre cum functioneaza acest sistem, costuri estimative si adrese de contact.

Scanarea laser 3D ofera o multitudine de avantaje fata de practicile conventionale de sondaj si masurare. Mai presus de toate, viteza rapida si caracterul cuprinzator al captarii datelor sunt cele care dau nastere multor alte beneficii ale scanarii laser 3D. Scanarea 3D permite efectuarea de sondaje cu risc HSE redus, economii de cost si timp si masurare fara contact. Acest lucru, printre alte beneficii, face din scanerul laser 3D un instrument versatil si esential in arsenalul topografului.

Prin procesul de scanare, literalmente, milioane de puncte 3D sunt capturate in cateva secunde si se creeaza un cloud punct 3D. Nubul punctual din fiecare scanare este utilizat pentru a forma o reprezentare 3D exacta a site-ului sau obiectului care a fost capturat. Datele de scanare sunt citite in mod obisnuit in software-ul de inregistrare a datelor, unde mai multe scanari pot fi imbinate perfect intr-un singur set de date unificat in cloud. Toate datele, odata unificate, pot fi livrate clientului in acest format. In plus, modelele BIM (Building Information Modeling) pot fi create pentru a imbunatati iesirea datelor, sub forma de modele digitale parametrice cu capacitate 4D. Alte iesiri includ desene 2D, modele CAD 3D, animatii, imagini la 360 de grade si modele mesh.

Care sunt principalele avantaje ale scanarii laser 3D?

  1. Masurare rapida. Viteza rapida de captare a datelor, de la un scaner laser 3D, permite inregistrarea a milioane de puncte de date in cateva secunde. Acest lucru asigura ca mediile mari pot fi supravegheate intr-un interval de timp scurt si face ca topografia 3D sa fie ideala pentru lucrari in proiecte deosebit de sensibile la timp, atunci cand este necesara o schimbare rapida. Natura rapida a procesului de masurare 3D reduce mult orele de munca necesare la fata locului, precum si orice oprire a instalatiilor si intreruperea generala. Aceasta viteza innascuta si flexibilitate prezinta un beneficiu imens pentru industria masuratorilor si este unul dintre motivele pentru care scanarea laser 3D este din ce in ce mai utilizata.
  2. Captarea datelor fara contact. Natura fara contact si neinvaziva a scanarii laser 3D o face ideala pentru obiecte sau medii sensibile. Elementele care trebuie pastrate in sectorul patrimoniului sau cultural, care pot fi reproduse din datele obtinute cu ajutorul unui sondaj 3D, pot fi scanate cu o interactiune fizica minima sau nula. Acest lucru asigura ca deteriorarea, intreruperea si deplasarea obiectelor sensibile in situ reprezinta un risc aproape inexistent.
  3. Documentatie detaliata Datele 3D captate prin procesul de scanare sunt atat de cuprinzatoare, incat aproape fiecare detaliu este inregistrat. Sansa oricarei omisiuni este enorm redusa, cu un risc foarte mic de eroare. Acest nivel vast de detalii elimina in mod obisnuit cerinta de a vizita din nou site-ul pe baza masuratorilor pe care le-am ratat in timpul procesului de sondaj. Procesul de documentare detaliata permite, de asemenea, topografilor 3D (si, intr-adevar, clientilor finali), sa viziteze site-urile practic prin intermediul punctelor de acces point cloud sau a vizualizatorilor de imagini interactive 360. Acest lucru ajuta din nou la eliminarea necesitatii de a vizita „efectiv” site-ul atunci cand vizitele virtuale sunt atat de realiste si usor de facut.
  4. Economii de cost si timp. Economiile de timp si costuri obtinute prin supravegherea laser 3D prin natura rapida a captarii datelor si riscul redus de HSE sunt transmise clientului. Acest lucru se realizeaza prin mai putine ore de munca la fata locului, intreruperi minime si perioade de nefunctionare ale instalatiilor, mediilor si reducerea masurilor de prevenire a HSE necesare.
Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top