Evenimente

Beneficiile apei alcaline

Înainte de a vorbi despre beneficiile pe care ni le oferă acest tip de apă, trebuie să aflăm ce este ea. Asadar, hai să începem și să aflăm cum poate apa alcalină să ne îmbunătățească nivelul de trai.

Ce este apa alcalină?

Apa alcalină este acel tip de lichid care conține un pH ridicat, ceea ce o face să fie mai puțin acidă decât cea de la robinet. O valoare neutră a pH-ului, des întâlnită la tipurile de apă alcalină este 7. Toate valorile peste acest număr fac apa să fie considerată alcalină, valorile ce au un număr mai mic decât 7, clasează apa la acidă.

Ce este pH-ul?

PH-ul se măsoară în funcție de ioni de hidrogen din apă și din mâncarea pe care o consumăm. Apa alcalină cu un pH mai mare de 7.0 are o concentrație mai ridicată de ioni negativi. Corpul uman are un pH natural de 7.4, dar acesta poate scade sau crește în funcție de ceea ce consumăm. Cel mai des, acesta se micșorează din cauza consumului de acizi din alimente, precum produsele lactate, zahăr și carne roșie. Apa naturală alcalină cu un pH mai ridicat ajută la prevenirea scăderii pH-ului din organism, făcând ca acesta să funcționeze normal.

Beneficiile consumului de apă alcalină conform cercetărilor

Menținerea unui corp ușor alcalin a fost asociată cu mai multe beneficii, de la îmbunătățirea funcției cognitive și reducerea declinului cognitiv legat de vârstă până la îmbunătățirea funcției diferitelor organe interne. Există chiar unele dovezi că apa alcalină poate opri dezvoltarea cancerului. Iată câteva dintre beneficiile pe care le poate avea consumul de apă alcalină:

Apa alcalină poate ajuta la sănătatea rinichilor

Deși terapia alcalinizantă are critici și opinii cu privire la eficacitatea sa, un studiu din 2007 a constatat că persoanele care au consumat alimente alcalinizante și au folosit suplimente alcalinizante ar putea restabili echilibrul pH-ului corpului lor, făcându-i astfel mai capabili să scape corpul de toxine prin îmbunătățirea funcției rinichilor.

Apa alcalină ionizată poate îmbunătăți funcția intestinală și sistemul imunitar

O altă modalitate prin care consumul de apă alcalină vă poate ajuta sănătatea este prin restabilirea echilibrului din intestine, sprijinind astfel răspunsul imun al organismului și menținând la distanță infecțiile urâte.

Apa alcalină promovează sănătatea ficatului (pentru persoanele diabetice sau prediabetice)

Funcția rinichilor și sănătatea intestinelor nu sunt singurele modalități prin care apa alcalină poate ajuta organismul. Deși cercetarea umană este limitată, un studiu efectuat în 2013 pe șobolani desfășurat de o echipă de cercetători coreeană de la Universitatea Hannam și publicat în Nutrition Research and Practice a constatat că apa alcalină poate promova sănătatea ficatului.

Potrivit cercetării, șobolanii cu probleme de control al zahărului din sânge (similare cu cele ale oamenilor diabetici) care au băut apă ionizată alcalină au îmbunătățit funcția ficatului după ce au consumat acest tip de apă. Efectele nu s-au văzut imediat, ci în timp, dar au fost ușor de observat.

Acestea sunt doar 3 dintre beneficiile importante ale apei alcaline. Cea mai recunoscută apă pe teritoriul României este apa alcalina AquaVia. Ea are o valoare a pH-ului de 8.4, ceea ce o clasează ca fiind o apă alcalină. Este una dintre cele mai consumate, având directe arome. mai multe despre acest produs puteți descoperi la numai un simplu click distantă.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top