Evenimente

Gala Voluntariatului Iesean 2019

Casa de Cultură a Studenților din Iași organizează joi, 5 noiembrie 2019, ora 19:00, în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților din Iași cea de-a doua ediție a Galei Voluntarului Ieșean.

Gala Voluntarului Ieșean este o competiție locală pentru mișcarea de voluntariat prin recunoaștere a meritelor VOLUNTARIATULUI la nivelul Iașului Această competiție își propune să ofere o binemeritată recunoaștere publică a persoanelor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia și abilitățile lor pentru a se implica în comunitatea din care fac parte.

Categoriile în cadrul cărora vor fi premiate proiectele și inițiativele de voluntariat în anul 2019 sunt: voluntarul anului, proiectul de voluntariat al anului, coordonatorul de voluntariat al anului și organizația anului. De asemenea, pentru a doua categorie menționată se poate opta pentru unul dintre domeniile: social, sănătate, cultură, sport, educație, tineret, activism civic și mediu.

  • Social: vor fi premiate proiectele care susțin implicarea și dezvoltarea tinerilor în societate, pornind de la implicarea acestora în activități de binefacere.
  • Sănătate: vor fi premiate proiectele care promovează a unui stil de viață sănătos, de prevenire a unor boli sau dependențe, de acțiuni concrete de ajutor/ameliorare pentru persoanele care suferă de diferite boli.
  • Cultură: vor fi premiate proiectele în care tinerii organizează și/sau sunt beneficiari în activități culturale și interculturale.
  • Sport: vor fi premiate proiectele în care tinerii sunt implicați direct în activități sportive, în evenimente sportive în calitate de voluntari.
  • Educație: vor fi premiate proiectele care promovează metode inovative de educație formală și non-formală, la nivel universitar și preuniversitar.
  • Tineret: vor fi premiate proiectele care au avut în prim-plan acțiuni de tineret.
  • Mediu: vor fi premiate proiectele care promovează educația ecologică, protejarea mediului înconjurător, formarea unei atitudini responsabile faţă de mediu.
  • Activism civic: vor fi premiate proiectele care promovează implicarea civică în comunitate.

Formularele de candidatură vor fi evaluate de către evaluatori din domeniu. Juriul este ales în funcție de experiența și expertiza fiecăruia, în domeniul voluntariatului și a domeniului pentru care a efectuat evaluarea. Membrii juriului sunt reprezentanți ai societății civile, ai companiilor și ai instituțiilor publice.

Din juriu fac parte: Dorina Țicu, reprezentant Primăria Municipiului Iași, Ana Maria Șchiopu, reprezentant SC Salubris. SA, Maria Pruteanu, reprezentat al Facultății de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului Iași, Delia Roșu, reprezentant al Ateneului Național din Iași, Emilian Marcu, scriitor, Mihaela Cojocaru, reprezentant al Casei de Cultură a Studenților din Iași.

Viziunea Casei de Cultură a Studenților din Iași este o mișcare acceptată, susținută și recunoscută pentru contribuția sa la coeziunea, incluziunea și solidaritatea socială și la respectul pentru oameni și mediu, pe baza asumării la nivel individual și instituțional a responsabilității sociale manifestate prin voluntariat.

Casa de Cultură a Studenților, prin proiectele sale a contribuit, a inițiat și a dezvoltat numeroase instrumente și demersuri care să vină în ajutorul creșterii mișcării de voluntariat din Iași.

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top