Stiri

Ghidul bagajului perfect: cum să-ţi adaugi în bagaj doar lucrurile de care ai nevoie în vacanţă 

Beautiful,Young,Woman,Unpacking,Summer,Clothes,From,Suitcases,At,Home,

Pregătirile pentru vacanţă înseamnă multe lucruri, însă cel mai important este împachetarea bagajului. Alegerea celor mai potrivite lucruri, astfel încât să nu cari inutil, dar nici să nu duci lipsă, poate da, uneori, bătăi de cap. În special femeilor, trebuie să recunoaştem.

Cu toţii iubim concediile şi le aşteptăm cu nerăbdare. Dacă îţi faci rezervarea din timp, te trezeşti adesea visând cu ochii deschişi la viitoarea ta vacanţă, iar zilele par să treacă greu. Însă, zilele dinainte de plecare sunt cu totul altceva. La job pare că fiecare are nevoie de tine, acasă treaba nu se mai termină, iar gândul că trebuie să te apuci de bagaje îţi cam dă bătăi de cap. 

Stai liniştită, vei regăsi mai jos elementele esenţiale ale unei împachetări inteligente a bagajului pentru concediu şi ne-am asigurat că nu vei regreta ceea ce ai adus sau nu. Lucrul cel mai important de care trebuie să ţii cont este faptul că destinaţia dictează ţinuta:

  • Alegerea hainelor pentru concediu este o artă 

Regula de aur a împachetării bagajului de vacanţă este alegerea hainelor versatile, ce pot fi purtate în cât mai multe combinaţii şi situaţii. Începe cu piesele de bază: bluzele. Alege câte un tricou alb şi unul negru, cât mai simple, ce pot fi purtate atât cu şlapi, cât şi cu o pereche de sandale cu toc. Apoi, pentru acele zile de plajă îmbibate de soare, alege maximum două costume de baie şi două kaftane. Astfel, le vei putea combina pentru fiecare zi petrecută pe plajă. 

Adaugă şi o pereche de pantaloni lejeri de in, perfecţi pentru o plimbare pe faleză, atunci când vrei să te simţi cât mai lejer. Pune şi o fustă şi o pereche de pantaloni evazati în bagaj, pentru zilele în care vrei să adopţi o ţinută feminină, fie că porţi tocuri stiletto sau sandale cu talpă joasă. O bluză fină, de mătase, poate fi purtată la o cină romantică pe terasă şi nu-ţi va ocupa mai deloc spaţiu în bagaj. 

  • Încălţămintea: găsește echilibrul dintre confort şi stil 

Când vine vorba de încălțăminte, tentația de a face bagajele pentru fiecare scenariu posibil poate fi copleșitoare. Trucul este să te limitezi la două sau trei perechi de pantofi care să acopere toate situaţiile: o pereche confortabilă pentru plimbare, ceva potrivit pentru plajă și poate o opțiune mai elegantă pentru seară. Alege să porţi pe timpul călătoriei spre destinaţie încălţările cele mai voluminoase, pentru a economisi spaţiu în bagaj. 

  • Articolele de toaletă: ia doar strictul necesar 

Fie că vei călători cu avionul, cu trenul ori cu maşina personală, evită să iei în bagaj recipientele în format normal. Optează pentru variantele mini, cele de voiaj, sau cumpără câteva recipiente goale, special create pentru aşa ceva. Pentru a preveni scurgerile murdare, pune o bucată de folie de plastic sub capac înainte de a-l înșuruba și împachetează întotdeauna aceste articole într-o pungă impermeabilă. 

Acest sfat este valabil pentru pasta de dinţi, apa de gură, parfum, crema de faţă și de corp, dar nu şi pentru produsele SPF. În cazul cremelor de protecţie solară este bine să optezi pentru dimensiunea normală. Dacă nu foloseşti o marcă greu de găsit, poţi să o cumperi chiar de la faţa locului, şi vei avea astfel mai mult spaţiu liber în bagaj. 

  • Optimizează spaţiul din bagaj 

Sigur ai văzut în mediul online, în ultimul timp, tot mai multe videoclipuri despre cum să împachetezi hainele, astfel încât să încapă cât mai multe şi să nu le şifonezi. Ei bine, poţi încerca liniştită metoda prin care rulezi hainele în troler, nu le împătureşti, deoarece aceasta chiar are efect. Nu doar că vei avea un bagaj mai uşor, dar nici nu vei avea nevoie de un fier de călcat atunci când ajungi la destinaţie. 

Ține minte, scopul este să te bucuri de vacanță, nu să-ți aduci întreg dulapul cu tine. Urmând aceste sfaturi vei avea la îndemână strictul necesar, iar partea bună este că spaţiul lăsat liber din bagaj poate fi umplut cu lucrurile pe care ţi le vei cumpăra din vacanţă. 

Sursa foto: Shutterstock 

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top