Evenimente

Hangariada 2, 6-8 septembrie

Cafeneaua Maideyi şi Aeroclubul “Alexandru Matei” Iaşi anunţă a doua ediţie a evenimentului „HANGARIADA” – Festival de Artă și Zbor.
HANGARIADA – Festival de Artă și Zbor – este un proiect în urma colaborării unui loc cu prestigiu pe harta culturală ieșeană – Cafeneaua Maideyi – și Aerodromul ”Alexandru Matei” din Iași. Aflat acum la a doua ediție, evenimentul propune o alternativă nonconformistă de petrecere a primului weekend din septembrie: zboruri, salturi cu parașuta, concerte, teatru, ateliere de improvizație și expoziții, toate într-un spațiu neconvențional: pe Aerodrom, în aer liber, dar și pe scena din hangarul Aeroclubului.

HANGARIADA este spațiul oamenilor cu deschidere spre frumos, spre artă, au o minte „deslușită” și idei revigorante. HANGARIADA înseamnă lupta impotriva convenționalului promovat ca valoare fixă, ca standard, ca reper.
A doua ediție a festivalului, programată în weekend-ul 6-8 Septembrie 2013, propune un program generos pasionaților de artă și zbor. Pe lângă cele trei zile de zboruri și salturi de la 3000 de metri, pe scena Hangariadei vor evolua în primele două seri – vineri și sâmbătă – artiști din București, Cluj și Iași:

Vineri, 6 Septembrie 2013
11:00 – 20:00 – Zboruri şi Salturi cu paraşuta
20:00 – TEATRU: Spectacolul ”Zaruri și cărți”/ cu: Ovidiu Ivan, George Enescu
21:30 – CONCERT: Live Vintage Piano Jazz – Anca Sigartău și Manuela Cara (Canada)
23:00 – CONCERT: Kryptonite Sparks live în Hangar
00:00 – CONCERT: DANAGA live în Hangar
01:00 – After Party

Sâmbătă, 7 Septembrie 2013
11:00 – 20:00: Zboruri şi Salturi cu paraşuta
20:00 – TEATRU: Spectacol de improvizație – Trupa IDIOT
22:00 – CONCERT: Glasgow live în Hangar
23:00 – CONCERT: RAVA
00:30 – MUSIC & MORE: Beat Poetry
01:30 – After Party

Duminică, 8 Septembrie 2013
11:00 – 20:00: Zboruri şi Salturi cu paraşuta/ Jocuri/ Spații de socializare, joc și voie bună
14:00 – INCUBATOR 107: Tir cu Arcul
12:00-19:00 – Expoziție de Sculptură: Titus Ivan

BILETE
Accesul în spațiul de desfășurare a Hangariadei este liber în toate cele trei zile, până la ora 19:00.
Începând cu ora 19:00, accesul se va face pe baza biletului de intrare. Prețul unui bilet este 20 lei și permite accesul la toate evenimentele Hangariadei (teatru, concert, after party), pe toată durata festivalului. Biletele se pot achiziționa zilnic de la Cafeneaua Maideyi și celelalte TicketPoint-uri Hangariada.

SPECTACOLE
”Zaruri și cărți”/ Distribuția: Ovidiu Ivan, George Enescu/ Regia: Ovidiu Ivan
Un spectacol plin de umor în care un patron de cazino și angajatul lui duc o conversație simplă despre organizarea jocurilor de noroc. Dar pe cât de banale sunt indicațiile, pe atât de mare este conflictul și comicul mai savuros. Comunicarea este atât de defectuoasă, încât, pe alocuri se apropie de linia absurdului.

Spectacol de improvizație: Trupa IDIOT
Alexandru Petrila, Ovidiu Ivan, Theodor Ivan, Codrin Dănilă și Mitruț Peiu formează trupa de teatru IDIOT, singura trupă de improvizație din Iași. Pe scena Hangariadei vor impresiona cu siguranță publicul spectator cu un performance plin de curaj, umor – dar mai ales – talent.
https://www.facebook.com/pages/Trupa-de-Teatru-IDIOT

CONCERTE
DANAGA
Danaga (Daniel Aga) și-a început aventura muzicală în 1998, inițial ca solist vocal și chitarist într-o formație rock. După o pauză de câțiva ani, trece pe electronice, odată cu achiziționarea primului calculator.
De-a lungul vremii a colaborat cu diverși artiști, cum ar fi Florin Tarlea, Mihai Pop, Adi Tudoran (electroclown), Bogdan Rakolcza, Mircea Florian. A aparut cu producții proprii pe compilația Culese din Cartier editată de Subcarpați, precum și pe Buzz RO! 2011 la Local Records. În prezent, lucreaza la primul său album, iar în timpul liber frecventează un grup de percuție și muzică improvizată – Your brain on drums.

ANCA SIGARTĂU și MANUELA CARA
Cele două artiste vor aduce pe scena Hangariadei un concert de vintage piano jazz absolut fermecător, presărat pe alocuri cu momente de teatru.
Anca Sigartău s-a născut în București și a urmat Școala de muzică, Liceul “George Enescu” din capitală, unde a studiat pianul, iar la 14 ani făcea parte din Corul de copii “Voces Primavera”, cu care, în anul urmator, a început seria de spectacole pentru copii (“Micul Cosar”, “Peter Pan”) la Ateneu și Opera Româna.
A dat o audiție cu soprana Magda Ianculescu și a început pregătirea pentru actorie cu Ileana Carstea și Sandu Mihai Gruia. Deși Magda Ianculescu a felicitat-o, a renunțat la cariera de solistă de operă sau pian și a ales teatrul, intrand în 1985, din prima încercare, la UNATC, clasa profesor Dem Radulescu.
Joacă în piese de teatru, în filme, traduce și regizează.
Manuela Cara s-a născut în București, într-o familie de muzicieni. A studiat vioara și pianul la Liceul de muzica „George Enescu” din Capitală, apoi canto-muzică ușoara la Școala Populară de artă din București – clasa renumitei profesoare Florica Orăscu. A studiat jazz cu Johnny Răducanu și a debutat la Festivalul sibian de jazz în 1983, unde a cântat cu Johnny Raducanu și a obținut Premiul I. A cântat apoi la Festivalurile de Jazz Brașov (împreună cu frații Ovidiu și Decebal Bădilă), Costinești și Iași, după care a fost aplaudată pe multe scene de jazz din țară și străinătate: Franța, Germania, Olanda, Belgia și desigur Canada, unde s-a și stabilit. În decembrie 2006 s-a numărat printre invitații lui Yancsy Korossy la Concertul aniversar – 80 de ani – de la Ateneul Român.
În toamna anului 2010 Manuela Cara a lansat albumul Let’s Fall In Love, pe care cântă alături de pianiștii Jancy Korossy si Ramona Horvath.

RAVA
Trupa RAVA s-a format în Iași în 2006 și înseamnă Lucian Curelariu (voce, clape), Bogdan Hapliuc (chitară, voce), Laurențiu Dumescu (bas), Codrin Murariu (tobe) și Eduard Butucel (chitară). Dintre numeroasele izbânzi, concerte, festivaluri și apariții în mass-media de până acum, se impun amintite EP-ul “Super Magic Love” din 2009, prezența în line-up-ul Stufstock și difuzările repetate de pe Radio Iași și Radio Guerilla. Noile piese ale trupei redefinesc și completează sound-ul RAVA, o formație la maturitate artistică și în plină vigoare creativă. Primul videoclip oficial – “Mare de sunete” esteun proiect video sinestetic despre dragoste, uitare și efectul muzicii RAVA asupra mulțimilor de oameni.
https://www.facebook.com/ravaofficial

BEAT POETRY
În 2010 s-a întâmplat pentru prima dată evenimentul muzical Beat Poetry. Ceea ce la început a fost o simplă seară muzicală, astăzi a ajuns să însemne mult mai mult: o experienţă, un colectiv, un grup – o evoluţie a gândirii şi a simţurilor, a muzicii, a diferitelor forme artistice. The crew, însemnând CΛNS, Kidamn, Scuffle, Le FkY si SPDY au pus bazele unei seri care nu tine seama de labels (etichete), care ignoră orice fel de industrie şi care imbratisează exprimarea liberă, de orice fel ar fi ea, atât timp cât este pozitivă. Beat Poetry conține influenţe psyche, thug jazz, riot funk şi dub/electronic, ingrediente perfecte pentru un After Party Hangariada de neuitat.
https://www.facebook.com/BeatPoetry

GLASGOW
Trupa GLASGOW înseamnă Gabriel Belcescu (voce), Ilie Iordache (chitară ritm), Răzvan Moroşanu (chitară lead), Alexandru Pandelea (chitară-efecte), Ştefan Strejac (chitară bass) şi Călin Aftanasiu (tobe).
Tinerii ieșeni au un sound foarte fresh, influențat în principal de Red Hot Chilli Peppers, Radiohead, The Doors.
https://www.facebook.com/glasgowiasi

THE KRYPTONITE SPARKS
The Kryptonite Sparks îi are drept componenți pe Răzvan Diaconu – voce/chitară, Rareș Diaconu –
voce/chitară bass și Răzvan Anton – tobe. Un power-trio incandescent, o combinație eterogenă de hard rock,
alternative, blues, funk și avant-prog. Cu prima suflare în 2010, recreează aroma britanică a anilor 70,
condimentată de groove; un melanj de modernism și simbolism extras din subcultura indie, cu aftertaste picant
de avangardă.
https://www.facebook.com/kryptonitesparks

INCUBATOR 107
Incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz și încurajează în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. A debutat în mansarda unei case în aprilie 2011 și ”pentru că e nevoie de un incubator în fiecare oraș”, au deschis unul în Iași (din aprilie 2012), apoi în Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013).
În cadrul Hangariadei, în cea de-a treia zi – duminică, de la ora 14:00 – Incubator107 propune un atelier pentru cei mari și cei mici: tir cu arcul.
https://www.facebook.com/incubator107

TITUS IVAN
Artist cu o evidentă maturitate teoretica și practică, Titus Ivan și-a încheiat de curând studiile masterale la Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iași. Duminică, începând cu ora 12:00, iubitorii de artă îi vor putea admira lucrările într-o expoziție de sculptură plină de farmec și sensibilitate.

ACTIVITĂȚI AERONAUTICE
În toate cele trei zile vor fi susținute cursuri gratuite de inițiere în tainele aeronauticii, de către instructori de zbor, în aer liber, lângă aeronave. Prezentarea va fi interactivă: participanții vor putea adresa întrebări şi vor putea analiza ”live” orice aparat de zbor, primind toate explicațiile necesare. Ulterior, cei care au achiziționat vouchere de zbor vor fi direcționați pe intervale orare către fiecare din activitățile propuse (planorism mosor, avioane ușoare, planorism tractare avion sau planorism acrobatic). În tot acest timp, la InfoPoint-ul Maideyi vizitatorii pot afla detalii despre cursuri în vederea obținerii licenței de
parașutist, pilot pentru planor, avioane ușoare, PPL (Private Plane License) și CPL (Commercial Plane License).

Cei mai curajoși vor putea face salturi cu parașuta, în tandem, beneficiind de reduceri în urma achiziționării voucherelor oferite de Cafeneaua Maideyi. HANGARIADA înseamnă și curaj, nu numai oameni frumoși!

De asemenea, pe tot parcursul zilei, pe măsura sosirii participanților la aerodrom, se vor ține minicursuri de prezentare a aeronavelor și a tehnicilor elementare de zbor. Cei care nu vor să zboare au acum posibilitatea de a-şi satisface curiozitatea legată de funcționarea unui aparat de zbor și a tehnicilor elementare de zbor chiar de la un instructor de zbor și chiar lângă o aeronavă. Toți participanții însă se vor putea bucura pe tot parcursul zilei de un spectacol aviatic inedit.

Tarifele de participare la activităţile aeronautice și detalii despre înscrieri, programări și vouchere pe www.maideyi.ro.

TERASĂ
Hangariada înseamnă şi o terasă amenajată, la care toţi iubitorii de artă, de zbor şi de adrenalină sunt bineveniţi, începând cu ora 11:00, în fiecare zi de eveniment.

CAMPING
Hangariada încurajează aventura, nonconformismul, libertatea în toate formele ei! Cei care vor să experimenteze sunt invitați să campeze pe Aerodrom.

AFTER PARTY
Vineri şi sâmbătă seara, la pupitrul improvizat vor urca DANAGA, BEAT POETRY și DJ JOHN P., care vor mixa pentru iubitorii de muzică până în zori.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top