Stiri

Iașul stă cel mai prost la numărul de locuri de parcare

Iașul are cea mai dificilă situație în ceea ce privește locurile de parcare din parcările publice cu plată, rezultă dintr-o analiză a Consiliului Concurenței (CC). Astfel, în Iași este amenajat un singur loc de parcare la fiecare 11 mașini înmatriculate.

De remarcat că CC a analizat piața serviciilor de parcare publică cu plată din toate municipiile reședință de județ.

„La nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ analizate, în cinci cazuri (Iaşi, Sibiu, Constanţa, Drobeta-Turnu Severin şi Târgu Jiu) sunt peste trei autoturisme înmatriculate pe un loc amenajat pentru parcare, cea mai dificilă situaţie regăsindu-se la Iaşi, cu peste unsprezece autoturisme  înmatriculate per un loc  amenajat  pentru  parcare. Cel mai bine se situează municipiile Timişoara, Braşov şi Piteşti, unde există un loc amenajat pentru parcare pentru mai puţin de două autoturisme înmatriculate”, se arată în analiza CC.

În raportul CC se precizează că, la nivelul țării, nu există o abordare unitară privind parcările publice cu plată. De exemplu, în trei municipii reședință de județ (Cluj, Craiova și Iași) autoritatea locală gestionează direct parcările publice.

„Cu excepţia municipiilor Braşov, Piatra-Neamţ şi Reşiţa –în cazul cărora gestiunea serviciilor de administrare a parcărilor s-a atribuit prin licitaţie publică, în cazul municipiilor Constanţa, Timişoara, Focşani şi Râmnicu Vâlcea, gestiunea serviciilor de administrare a parcărilor s-a atribuit direct unor operatori înfiinţaţi de autorităţile administraţiei publice locale”, este una dintre concluziile raportului CC.

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Știrile zilei - 26 septembrie 2019 ⋆ zoso blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top