Diverse

Importanta procesului de amarare

Procesul de amarare este un proces foarte important pentru multe domenii de activitate. Fara un astfel de proces sau utilizand un proces de amarare de proasta calitate transportul marfurilor nu se poate realiza sau se va realiza cu mare dificultate. Procesul de amarare este procesul care utilizeaza diferite benzi si accesorii pentru a putea tensiona cat mai multe cutii pe un palet. Cu alte cuvinte, procesul de amarare presupune utilizarea unor accesorii pentru a asigura cutiile cu marfa pe un palet. Pentru ca marfa sa poata fi transportata in cele mai bune
conditii este necesara luarea tuturor masurilor de siguranta. Aceste masuri pot fi luate cu ajutorul accesoriilor de amarare. Acestea trebuie sa fie de cea mai buna calitate si trebuie utilizate in functie de marfa care se doreste a fi asigurata pentru a putea fi transportata.

Tipuri de benzi de amarare

Pentru ca marfa transportata cu ajutorul unui palet sa ajunga cu bine la destinatie trebuie utilizate benzi amarare. Acestea sunt de mai multe tipuri. Pentru ca banda amarare utilizata pentru fixarea marfurilor sa fie cat mai utila si sa ofere gradul de protectie dorit este necesara
utilizarea benzilor de amarare special create pentru fixarea tipului de marfa care urmeaza sa fie transportata. In functie de acest aspect pot fi utilizate urmatoarele tipuri de benzi de amarare:

– Banda amarare realizata din otel. Acest tip de banda amarare este cea mai utilizata banda amarare. Durata foarte mare de utilizare dar si posibilitatea de a fixa marfuri care au sarcini mari sunt cateva dintre motivele pentru care acest tip de banda este una dintre cele mai populare.
– Banda amarare polipropilena. Disponibila in diferite dimensiuni, banda amarare din polipropilena este utilizata pentru fixarea marfurilor care au o greutate medie. Trebuie evitata utilizarea acestui tip de banda la tensionarea marfurilor grele pentru ca aceasta banda se intinde foarte mult in momentul in care este supusa la o presiune mare.
– Banda amarare din poliester este una dintre cele mai bune tipuri de benzi amarare . Utilizarea acestui tip de banda ofera o tensionare foarte buna motiv pentru care marfurile pot fi transportate fara nici un fel de problema. Avand in vedere calitatile oferite de catre utilizarea acestui tip de banda, aceasta poate inlocui cu succes chiar si banda amarare din otel.

Pentru ca procesul de amarare sa fie cat mai solid, sigur si complet nu este suficienta utilizarea benzilor amarare. Acestea trebuie sa fie montate cu ajutorul unor accesorii benzi amarare . Principalele accesorii utilizate in procesul de amarare a marfurilor sunt urmatoarele:
sarme flexibile, intinzatori, lanturi, chingi, carlige de prindere sau de scapare, chei de impreunare, pene, etc.

Concluzii

Pentru ca o marfa sa poata fi transportata din punctul A in punctul B fara ca aceasta sa fie deteriorata este necesar ca marfa sa fie fixata pe dispozitivul utilizat pentru transport. O astfel de fixare se poate realiza cu ajutorul benzilor amarare dar si cu ajutorul accesoriilor pentru benzi amarare. Toate alementele necesare procesului de amarare pot fi achizitionate simplu si rapid prin intermediul celor de la Ambalare Industriala.

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top