Stiri

In martie, 19 grade C

Ninsori abundente in ianuarie si februarie si temperaturi de pana la +19 grade Celsius in martie. Astea sunt primele previziuni ale meteorologilor ieseni.

Se incalzeste
Meteorologul Ovidiu Machidon, de la Centrul Meteorologic Regional Moldova Iasi, spune ca dupa 15 ianuarie, vremea se va incalzi usor. Daca in mod normal, temperatura medie pentru aceasta luna este de -3 pana la – 4 grade Celsius, dupa jumatatea lunii ianuarie, temperatura maxima, mai ales in sudul Moldovei, va ajunge pana la +10 grade, iar cea minima pana la -10. “Pentru Iasi, se estimeaza ca temperatura maxima, pentru luna ianuarie va fi de +5 -+6 grade Celsius. In noptile cele mai reci, la Iasi, temperatura va putea cobori pana la -15 grade Celsius”, a declarat meteorologul Ovidiu Machidon. Va continua sa ninga, precipitatiile in aceasta luna vor fi usor peste normalul valorilor ( 28l/mp la Iasi), mai ales in jumatatea nordica a Moldovei, si apropiate de normal in jumatatea sudica.
Lapovita
Pentru februarie, meteorologii spun ca la nivelul Moldovei, temperaturile medii vor fi apropiate de normalul termic in jumatatea nordica a Moldovei (-1,5 grade Celsius) si usor mai ridicate in jumatatea sudica (-0,9 grade Celsius). La Iasi, temperatura medie este cuprinsa intre -1,5 si -2 grade Celsius. In zilele cele mai calduroase din aceasta luna temperatura va putea ajunge insa chiar si la +10 grade. In schimb, noptile cele mai geroase din februarie pot inregistra temperaturi
de -10 grade Celsius. Precipitatiile vor fi mai mari decat anii trecuti. Meteorologii spun ca in martie, la Iasi, vom avea temperaturi de pana la 19 grade Celsius, ceea ce inseamna o crestere cu 16 grade peste valoarea medie lunara. Valorile minime de sub -5 grade Celsius vor favoriza la Iasi producerea brumei si inghetul la sol. De asemenea, in prima parte a
lunii martie, precipitatiile vor fi sub forma de ninsoare, iar dupa 15 martie si pana la inceputul lunii mai, vom avea lapovita.

………..

Temperaturile pentru Iasi

Luna                         Temperatura maxima    Temperatura minima
Ianuarie                            +5-+6                             -15
Februarie                         +10                                 -10
Martie                               +17-+19                         sub -5

*Valorile sunt exprimate in grade Celsius

Sursa: cotidianul 7est

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top