Sport

Incep meciurile in Cupa Coca-Cola 2013

458 de echipe de fete şi băieţi din 397 de licee s-au înscris în cea mai mare competiţie naţională la nivel de liceu – Cupa Coca-Cola 2013. Tragerea la sorţi a calendarului meciurilor a avut loc astăzi în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul Federaţiei Române de Fotbal.
Cupa Coca-Cola, cea mai mare competiţie naţională de fotbal în sală la nivel de liceu, reuneşte anual mii de participanţi şi suporteri ai acestora, uniţi de pasiunea pentru fotbal. Cele mai bune două echipe de fete şi de băieţi din totalul liceelor înscrise sunt desemnate campioane naţionale la fotbalul în sală.

Anul acesta, campioanele vor avea parte de o experienţă inedită – un cantonament similar antrenamentelor “tricolorilor” la baza sportivă de pregătire din Mogoşoaia. În plus, jucătorii şi antrenorii echipelor câştigătoare vor primi o tabletă pentru a împărtăşi cu cei dragi momentele cantonamentului. Vicecampioanele Cupei la fete şi băieţi, precum şi antrenorii acestora vor primi câte un telefon de ultimă generaţie.

Peste 5.000 de elevi din 397 de licee din ţară – aproximativ 30% din numărul total de licee din România – s-au înscris anul acesta în Cupa Coca-Cola, cea mai mare rată de participare fiind în Bucureşti, unde 70% dintre liceeni au manifestat interes față de competiție.
Prin participarea la acest proiect, Coca-Cola România îşi respectă promisiunea de a promova mişcarea fizică, fiind un susţinător cu tradiţie al sportului de performanţă, dar şi al evenimentelor care încurajează implicarea fiecăruia dintre noi în activităţile fizice.

“Ne bucurăm că tinerii liceeni sunt receptivi la această iniţiativă, cu atât mai mult cu cât numărul înscrierilor în Cupa Coca-Cola a crescut faţă de anul trecut. Este foarte important să îşi dorească să se implice activ în cât mai multe competiţii atât la şcoală, cât şi în timpul liber. Acest lucru ne motivează să îi susţinem în continuare: să facă mişcare în mod constant şi să îşi urmeze pasiunea pentru fotbal. Aşteptăm cu interes startul competiţiei şi felicităm toate liceele din ţară care au dat curs invitaţiei noastre de a promova împreună un stil de viaţă activ”, declară Nicoleta Eftimiu, Sparkling Soft Drinks Senior Activation Marketing Manager – România & Moldova.
Ediţia trecută a competiţiei a reunit la start peste 4.500 de participanţi – aproximativ 30 % din numărul total de elevi din România. Campioanele Cupei Coca-Cola 2012 – liceul Benjamin Franklin din Bucureşti şi liceul Banyai Janos din Harghita – au urmărit direct din tribună sferturile de finală Euro 2012.

Despre Cupa Coca-Cola
Cupa Coca-Cola este un program al Sistemului Coca-Cola România de promovare a stilului de viaţă activ, dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Federaţia Română de Fotbal. Vodafone România este sponsor principal, iar Intersport este partener tehnic.

Programul Cupei Coca-Cola 2013:
25 februarie – 30 martie: Faza pe judeţ
Echipele înscrise vor concura în faza pe oraş, în cele 24 de judeţe în care se organizează centre de joc, pentru ca cele mai bune echipe să meargă mai departe în faza pe regiune.
În aceeaşi perioadă, în Bucureşti vor fi găzduite meciurile decisive între echipele de fete şi băieţi din Capitală, care îşi vor disputa locurile direct pentru turneul final. Cele mai bune două echipe din fiecare categorie vor ajunge finaliste în ultima etapă a competiţiei.
19 aprilie – 12 mai: Faza regională cu centre de desfăşurare la Oradea, Târgu-Mureş, Iaşi şi Piteşti
24-26 mai: Faza finală, care va avea loc la Bucureşti

Mai multe detalii despre mecanismul competiţiei sunt disponibile pe site-ul oficial al competiţiei www.cupacoca-cola.ro.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Cupa Coca-Cola 2013 da startul la miscare si distractie | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top