Diverse

La repatrieri se lucreaza la foc continu

Merita tot respectul firmele care lucreaza la foc continuu sa asigure servicii de calitate premium de transport funerar international si repatriere decedati.
Cineva in afara de apartinatori se gandeste si la cei care au murit, adica si-au incheiat viata de truda de pe acest pamant. O echipa de oameni inimosi muncesc din greu ca decedatul sa se intoarca acasa pregatit sa aiba ultima intalnire cu cei dragi. Nu exista domeniu cu mai multe lucruri diferite de facut, cum este acesta

La orice ora din zi si din noapte ai suna, apelul tau este preluat si ti se raspunde cu toata consideratia, dupe ce operatorul funerar de la celalalt capat al firului gaseste cuvinte de consolare.

Una dintre cele mai bune firme de profil din tara are consultanti funerari excelent pregatiti care iti comunica deschis planul de repatriere, ruta si orarul, dar si tariful ca nimic sa nu te surprinda.

Preturile sunt mai mult decat oneste, dar si uriase daca ar fi, tot datorezi aducerea in tara a celui care a plecat ca tie, celui ramas aici, sa iti fie mai bine. Gandeste-te ca firma se ocupa de tot ca transportul funerar international sa fie decent si legal 100% si sunt foarte multe de facut ca un lucru atat de greu sa fie facut perfect.

Cu ce incepe repatrierea?
1. Cu punerea la punct a dosarului de repatriere, care se face in tara in care a avut loc decesul. Este nevoie de certificate de deces international, de adeverinta de imbalsamare si de pasaport funerar international. In timpul acesta, familia ramane acasa si pune la punct mormantul, pregateste capela pentru primirea impecabila, are grija ca traditiile sa fie respectate in totalitate. Este o usurare fara precedent ca omul indurerat nu este nevoit sa calatoreasca intr-o alta tara sa il aduca pe cel drag acasa. Ganditi-va ca pot fi la mijloc parinti batrani, o sotie cu copii mici care necesita supraveghere si ca biletele de avion sau de autocar nu se obtin cat ai bate din palme. Chiar si biletele de avion pentru cursele interne se rezerva din timp.

2. Din tara pleaca echipa de soferi, cu masina funerara autorizata pentru astfel de transporturi. Conduc la timp mii de kilometri, sa nu adoarma la volan. Sunt oameni care fac asta de zeci de ani si stiu sa se poarte decent in astfel de imprejurari. Faptul ca autoritatile internationale au interzis transportul decedatilor cu orice masina este un lucru bun, fiindca:
-se are in vederea aducerea in bune conditii a trupului neinsufletit. Drumul este lung si daca mai este si vara, va imaginati ca tablaria unei masini negre ar deveni un veritabil cuptor. Masina dotata cu frig si cu sistem de prindere a sicriului este ideala si trebuie sa fie autorizata pentru transportul funerar.
-microbii nu sunt raspanditi peste tot pe unde trece sicriul. Chiar daca este sigilat, faptul ca decedatul sta intr-o incapere inchisa reprezinta o asigurare in plus ca transportul decurge in conditii de maxima igiena.

3. In tara in care a avut loc decesul, in afara de cei implicati in punerea la punct a dosarului de repatriere, actioneaza o echipa care se ocupa de decedat. Trupul acestuia este spalat cu grija si imbalsamat cu cele mai eficiente substante. Acestea asigura conservarea trupului mult timp de la inhumare si asa este cel mai bine. Din pacate, un trup lipsit de viata intra deja in descompunere, dar imbalsamarea oferita de cele mai bune firme de pompe funebre nu permite acest lucru. Asa, participantii la ceremonie nu simt mirosul specific de mort si nu stau in aceeasi incapere cu virusii sau bacteriile ce au inceput sa erodeze trupul lipsit de viata.

Dupa ce parul a fost taiat si aranjat, unghiile curatate si frumos rotunjite, urmeaza imbracarea cu haine elegante, potrivite acestei ocazii si asezarea corecta in sicriu. Pana si decedatii din tara trebuie sa fie asezati in casa de veci intr-un anume fel, dar cei repatriati de la mii de kilometri!

Pentru transportul decedatilor prin mai multe state este obligatorie prezenta a doua sicrie: unul din zinc, prevazut cu valve si altul din lemn de esenta tare. Impreuna sun greu de manipulat, mai ales ca la greutatea lor se adauga si cea a capacului care trebuie sa fie sigilat si cea a decedatului, dar aceeasi echipa inimoasa manipuleaza cu grija si respecti sicriul.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top