Auto - Moto

Marca britanică MG, deținută de chinezii de la SAIC va debuta pe piața din Iași prin Open Auto Center

Marca britanică MG, deținută de chinezii de la SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation), va debuta pe piața din România la finalul acestui an, alături de alte modele ale producătorului din China. Totodata va debuta și pe piața din Iași prin Open Auto Center de pe Calea Chișnăului, care candva era dealer Skoda iar în prezent fiind dealer autorizat SSANGYONG.

Varianta electrică a MG4, care se afla după primele șase luni din 2023 pe locul 6 în clasamentul vânzărilor segmentului, a urcat în septembrie până pe locul 2, la doar un pas de liderul Tesla Model Y.

In primele șase luni din acest an, cunoscuta marcă britanică MG era ajunsă în pragul dispariției înainte de a fi cumpărată de chinezi a comercializat în Europa nu mai puțin de 104.293 de mașini. Apoi, în septembrie, datele JATO arată MG urcând pe locul 18. Doar în a noua lună a anului curent a reușit să atragă 26.548 de clienți.

Dincolo de realizările renăscutului brand britanic MG, trebuie menționat că portofoliul mărcii pe piața din Romania va include, cel mai probabil, aceleași modele deja disponibile în țările vecine precum Ungaria. Aici intră modelul MG ZS atât în varianta cu motor termic cât și în cea electrică, noul model MG HS, dar și electricele MG4 și MG5. În viitorul nu foarte îndepărtat sunt așteptate și modelele electrice MG Marvel și, mai ales, spectaculosul roadster MG Cyberster.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

2 Comments

2 Comments

  1. eBogdan

    February 15, 2024 at 8:35 pm

    Test drive complet MG4 de la AUto Open Center aici: https://ebogdan.ro/test-drive-mg-4-electrica-momentului/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top