Stiri

Mirosul gurii: cauze, simptome și tratament în Iași

Există unele detalii care îți sugererează că s-ar putea să suferi de o respirație urât mirositoare. Oamenii pot întoarce capul când vorbesc cu tine sau se pot da puțin înapoi când vorbești. Mirosul gurii este o problemă reală. De fapt, această problemă poate afecta stima față de propria persoană și încrederea în sine. Din fericire, există soluții rapide pentru a scăpa de mirosul neplăcut al gurii chiar în Iași! Citește în continuare!

Ce este halitoza sau respirația urât-mirositoare?

Deși toată lumea se confruntă cu respirația urât mirositoare din când în când, după consumul anumitor alimente sau băuturi, pentru unii oameni aceasta este o luptă zilnică.

Unii oameni nici măcar nu sunt conștienți că au respirație urât mirositoare. Unii pot afla despre asta de la prieteni, rude, colegi care le sugerează această situație în diverse moduri.

Halitoza sau respirația urât mirositoare este cauzată de bacteriile care trăiesc pe suprafața limbii. Când aceste bacterii producătoare de sulf descompun rapid proteinele din alimentație, se eliberează compuși volatili de sulf cu miros nociv în gură și gât.

Simptomele halitozei

Pe lângă mirosul gurii, halitoza mai are și următoarele simptome:

  • Gură uscată,
  • Înveliș alb pe limbă, în special în partea din spate a limbii,
  • Picurare post-nazală sau mucus,
  • Respirația urât mirositoare de dimineață și limba arzătoare,
  • Necesitatea de a-și drege glasul în mod constant,
  • Saliva groasă,
  • Gust metalic acru și amar.

Cum îți dai seama dacă ai respirația urât-mirositoare?

Dacă bănuiești că ai respirație urât mirositoare, este posibil ca tu însuți să simți acest lucru și de aceea să încerci să afli adevărul.

Cum îți dai seama dacă ai respirația urât-mirositoare? Poate să ceri cuiva apropiat sau în care ai încredere să arunce o privire în gura ta. Întreabă dacă există un strat alb pe spatele limbii. Acesta este adesea un semn al bacteriilor care cauzează respirația urât mirositoare.

Dacă ești prea jenat să întrebi un prieten, poți programa o întâlnire cu un medic dentist bun din Iași pentru o consultație. Acesta îți poate verifica respirația și îți oferă o evaluare a sursei mirosului urât al gurii, dacă este cazul. De asemenea, medicul dentist te poate ajuta să găsești cel mai bun mod de a trata respirația urât mirositoare.

Vrei și alte moduri prin care îți poți da seama dacă îți miroase gura? Ai putea lua în considerare să faci un test de miros. Linge-ți încheietura mâinii și așteaptă să se usuce, apoi miroase acel loc. De asemenea, poți încerca să folosești ața dentară în spatele gurii și apoi miroase ața dentară folosită. Poți, de asemenea, să îți răzuiești ușor limba cu o spatulă delicată și apoi să miroși această spatulă. Ai înțeles ideea! Totuși, nicio modalitate nu este la fel de sigură ca mersul la un dentist.

Ce cauzează respirația urât mirositoare?

Cele mai multe cazuri de halitoză sunt adesea cauzate de o igienă orală deficitară și de boli ale gingiilor, cum ar fi gura uscată, parodontoza și gingivita. Stomatologul te va ajuta să determini cauza exactă a mirosului gurii tale.

Infecțiile respiratorii și bolile gastrointestinale sunt uneori responsabile pentru unele cazuri de respirație urât mirositoare. Persoanele cu boli hepatice sau renale avansate, precum și diabet necontrolat pot duce la respirație urât mirositoare. Totuși, cauza principală rămâne igiena necorespunzătoare a cavității orale.

Cum scapi de mirosul gurii dacă ești din Iași?

Asigură-te că te speli pe dinți de cel puțin două ori pe zi folosind o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți fluorurată. Fumatul poate exacerba starea, redu-l sau stopează-l. Clătește-ți întotdeauna gura cu apă de gură fără alcool înainte de a merge la culcare.

Dacă suferi de gură uscată, asigură-te că bei apă pe tot parcursul zilei. Poți apela și la medicamente disponibile în farmacii, cum ar fi cele de hidratare a gurii uscate (soluții, spray-uri, geluri). Stomatologul tău îți poate oferi o prescripție medicală pentru acești agenți.

Asigură-te că vizitezi regulat de două ori pe an medicul dentist pentru curățare dentară și albirea dinților. Astfel, vei ajuta la prevenirea respirației urât mirositoare sau a halitozei.

Dr. Oana Tălmaciu, medic stomatolog în Iași și fondatoarea clinicilor dentare OneDent Iași și OneDent Brașov, îți oferă soluții rapide pentru a scăpa de mirosul gurii. Programează-te la o consultație și vei primi o igienizare completă a gurii în Iași, pentru un start fresh. Apoi, în funcție de nevoile tale specifice, îți va recomanda și un tratament. Sfaturile pe care le vei primi vor fi de neprețuit și te vor scăpa definitiv de jena de a avea respirația urât mirositoare!

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top