Auto - Moto

Mituri comune despre urmărirea locației în flota auto

Mituri comune despre urmărirea locației în flota auto

Sunt câteva dintre mituri de care te lovești frecvent când vine vorba despre software-ul de urmărire GPS flotă auto. Le clarificăm în rândurile de mai jos:

Nu am nevoie să îmi urmăresc angajații, am încredere în ei

Ai încredere deplină în personalul tău, pentru că i-ai angajat pe cei mai buni. De ce ar trebui să-i monitorizezi la locul lor de muncă sau în activitățile lor? Acesta este un argument comun care apare în multe companii atunci când se discută despre termeni precum “urmărire” sau “auditare”.

Urmărirea locației și a activității nu are legătură cu lipsa de încredere. În schimb, permite identificarea problemelor prin colectarea de date relevante. Contribuie la îmbunătățirea operațiunilor companiei, care duc la creșterea productivității și a rezultatelor generale, dar și aduc beneficii angajaților, făcându-le munca mai ușoară.

Angajații se vor simți controlați

Regulile la locul de muncă există pentru a proteja angajații, creând un mediu sigur și pentru a-i ajuta să fie mai eficienți. Același lucru se aplică și dispozitivelor de urmărire prin GPS, și este doar unul dintre procesele de afaceri care îmbunătățesc viața angajaților și facilitează munca lor.

Sistemul arată doar puncte pe o hartă

Soluțiile de urmărire pot face mult mai mult decât să afișeze poziția curentă a personalului din teren.

Oferă o prezentare generală clară a timpului petrecut de angajați pe diferite sarcini. Astfel, poți programa întâlniri, crea planuri de rută sau actualiza cerințele vitale ale locurilor de muncă și să le transmiți imediat personalului în mișcare. Cu soluția potrivită, nu vei urmări doar progresul lor, ci vei fi sigur că au toate instrumentele și informațiile necesare pentru a reuși.

Costurile sunt mari

Nu chiar, deoarece majoritatea furnizorilor oferă pachete de abonament bazate pe volum. Trebuie să acoperi doar tarifele pentru numărul de utilizatori care lucrează cu acest sistem. Costurile diferă adesea în funcție de flota pe care dorești să o monitorizezi.

De exemplu, prețul este mai mic pentru cei care își desfășoară activitatea pe teren, deoarece utilizează doar partea mobilă, iar un cost este mai mare pentru cei care au nevoie de funționalități de monitorizare și programare la calculatoare.

Complicat de implementat și de utilizat

Sistemul de urmărire GPS este fiabil, nu necesită hardware suplimentar sau software extins pentru a monitoriza eficient progresul forței de muncă mobile în teren.

Echipa ta de teren poate descărca pur și simplu o aplicație pe telefonul sau tableta. Aplicația va utiliza modulul GPS al dispozitivului pentru a partaja datele de localizare în timp real cu biroul central, și de aici începe tot. Poate fi utilizată pentru a naviga în planurile de rută și pentru a urmări timpul pe care utilizatorii îl petrec pe diferite activități. Sau chiar pentru a accesa alte informații legate de muncă.

În plus, instrumentele pentru supervizori și manageri vin de obicei sub forma aplicațiilor web bazate pe cloud, care pot fi chiar integrate cu diverse sisteme enterprise, care cel mai probabil deja le cunosc și le folosesc.

Urmărirea locației este rentabilă doar pentru companiile mari

Există o concepție greșită des întâlnită conform căreia urmărirea locației este benefică doar pentru marile corporații cu mii de angajați. Cu toate acestea, ea ajută la creșterea productivității, la reducerea costurilor și la îmbunătățirea serviciilor, ceea ce este util pentru orice companie cu forță de muncă în teren, indiferent de dimensiunea sa.

Angajații urmăriți simt stres suplimentar

Dimpotrivă, urmărirea locației simplifică munca și reduce stresul pe care îl simt angajații din teren. Acest lucru se datorează faptului că nu trebuie să se preocupe de lucruri precum completarea hârtiilor de timp, înregistrarea vizitelor la clienți sau raportarea locului în care merg. Supervizorii pot vedea planurile de rută, programările și locația actuală, astfel încât nu este nevoie să întrebe angajații despre aceste aspecte.

 

După ce am reușit să dezmintem aceste mituri, sper că vei găsi o soluție cât mai benefică pentru monitorizarea flotei tale. Vă recomandăm să testați gratuit timp de 30 de zile sistemul de monitorizare oferit de FlimoGPS.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top