Stiri

Moldovencele au blocat coafoarele

Pentru a fi cât mai cochete la sfârşit de an, femeile şi-au făcut rezervări la saloanele de înfrumuseţare şi cu două săptămâni înainte de sărbători. În vogă sunt frizurile simple, în culori natu­rale, fără extrava­ganţ­e. Nu acelaşi lucru se poate spune despre preţuri, care depăşesc frecvent 300 lei.

„Stiliştii” spun că femeile îşi doresc în sezonul acesta coafuri cât mai lejere. „Nu se mai poartă părul apretat. Sunt preferate frizurile cât mai naturale, care dau impresia că au fost făcute acasă”, spune Andreea, hairstylist la salonul „Sei Bella” din Iaşi.
În ce priveşte culoarea părului, predomină nuanţele deschise. „Majoritatea clientelor aleg culori calde, cum ar fi nuanţele de blond, dar şi arămiu sau ciocolatiu.

Alte preferinţe includ contrastele de culoare”, a precizat un angajat al salonului „Freestyle”.

Ieşencele nu se uită la preţ, când vor să arate bine de Crăciun sau în noaptea dintre ani. Preţul unui „pachet de înfrumuseţare” variază în funcţie de preferinţe. „În medie, costul pentru vopsirea şi coafarea părului este de 200-400 lei.

Cu toate acestea, am avut cliente care au lăsat şi 2.500 lei pentru extensii de păr, gene mai lungi şi masaje cu electrostimulare”, mai spune Andreea de la „Sei Bella”.

Ore suplimentare la coafor

Coafezele din Bacău lucrează în aceste zile chiar şi peste orele de program, pentru că numărul clientelor care apelează la ele este foarte mare.

„De vreo săptămână avem salonul arhiplin zi de zi, de luni până sâmbătă. Multe dintre doamne şi domnişoare au fost precaute şi
şi-au făcut programări imediat după Sfântul Nicolae.

Cele mai multe solicitări sunt de schimbare a look-ului, de la tunsoare şi până la culoarea părului. Băcăuancele sunt femei extrem de atente cu felul în care arată, aşa că sunt dispuse în perioada aceasta să facă multe sacrificii financiare ca să arate bine“, ne-a declarat coafeza Luminiţa Panait.

O simplă tunsoare le costă pe femeile care vor să se aranjeze între 30 şi 50 lei, asta în funcţie de coaforul pe care îl aleg. Un tratament al părului, la care se adaugă vopsirea cu un produs profesional ridică preţul la 100-120 lei.

Sucevencele,cele mai roşcate

Femeile din Bucovina sunt, de departe, cele mai „înflăcărate”. „Cele mai căutate nuanţe de vopsea sunt în această perioadă cele de roşu”, spun angajatele saloanelor de înfrumuseţare din Suceava. Nici tratamentele cosmetice nu sunt neglijate în această perioadă.

„Cel mai cerut tratament înainte de sărbători este cel de detoxifiere a tenului şi apoi tratamentele anti-rid”, a declarat Liliana Tănase de la salonul „Beauty Master”.

Un tratament anti-rid le costă pe sucevencele care ţin la tenul lor între 80 şi 100 lei.
Şi în Botoşani femeile se gătesc de pe acum pentru săptămâna viitoare.

„Am o petrecere în noaptea de Revelion şi mai mult pentru asta vreau o schimbare. Am venit de astăzi, pentru că săptămâna viitoare cred că o să fie şi mai aglomerat”, spune Alina, o clientă.

În Botoşani, preţurile sunt mai mici ca în alte oraşe, poate şi datorită faptului că femeile aleg soluţii mai simple şi mai ieftine, pentru a păstra mai mulţi bani pentru celelalte cumpărături. „Acum oricum sunt foarte multe cheltuieli şi nu cred că se merită să bagi bani în coafor”, spune Diana Istrate.

Brăduţul de pe unghie

Sunt şi doamne care nu-şi fac griji ca îşi vor strica manichiura la treburile gospodăreşti. „Unghiile false costă 160 lei şi, îngrijite cum trebuie, durează peste două luni“, ne-a spus Carmen Costandache, mainchiuristă din Bacău.

Cele mulţumite de propriile unghii apelează la specialiste doar pentru o manichiură pictată. Acest serviciu costă în jur de 50 lei, iar rezultatele sunt adevărate opere de artă.

„Clientele pot alege dintr-o varietate mare de modele, toate însă cu bun gust. Unele cer să le pictez pe unghii fluturaşi, floricele, steluţe. Astăzi, o elevă de liceu mi-a cerut sa încerc să-i pictez pe una din unghii un braduţ“, ne-a mai spus manichiurista.

Cât costă coafura de sfârşit de an

Oraşul    Preţul la tuns şi vopsit

Iaşi    150-300 lei
Bacău 100-120 lei
Suceava 80-100 lei
Botoşani 70-90 lei

Machiajul care durează

Ultimul trend de ma­chiaj din saloanele su­cevene este tatuajul facial. Acesta constă în aplicarea unor vopseluri care rezistă de la trei la cinci ani. „Încă de la începutul lunii am făcut astfel de ta­tuaje.

Au fost persoane care se pregăteau să plece de sărbători în străinătate şi au ales să-şi facă machiaje care să dureze”, după cum declară angajatele salonului „Blue Line Center”.

Cele care au ales să-şi facă un astfel de machiaj au scos din buzunar 1450 lei pentru pachetul complet, care include machiajul ochilor (400 lei), al buzelor (700 lei) şi al sprâncenelor (350 lei).

SURSA articol cotidianul Adevarul de seara Iasi

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top