Diverse

Motoare BMES pentru aplicatii industriale

Inca de la inceperea marii industrializari, de pe la mijlocul secolului 19, si o data cu toate decoperirile importante facute in aceasta perioada, multe sarcini au devenit mai simple, mai usor de realizat iar produsele finale mult mai bune si intr-un volum mult mai mare.

O parte foarte importanta a jucat-o si posibilitatea de a utiliza energia electrica nu numai pentru iluminat dar si pentru a alimenta diverse sisteme si aparate care sa ajute in liniile de productie sau la ambalare. Astfel, o parte esentiala a multor astfel de ansambluri a devenit motorul electric.

Motorul electric a ramas asadar, pana in ziua de azi, parte a multor sisteme in care este nevoie de un aparat care sa angreneze alte piese si sa le puna in miscare. Si pentru a obtine cele mai bune rezultate, indiferent de aplicatii, cei de la BMES le ofera clientilor motoare de cea mai buna calitate, destinate aplicatiilor grele, facand referire aici la utilizari in conditii de lucru la care componente si aparate simple nu ar face fata. Asta nu inseamna ca nu pot fi utilizate si pentru sarcini mai simple, ba chiar din contra, acestea oferind in aceste situatii o eficienta mult mai buna.

Principiul de functionare al unui motor electric este foarte simplu iar o data cu aflarea acestor detalii ne putem da aseama si de importanta unui astfel de dispozitiv. Putem afla informatii utile prin simpla vizitare a site-ului lor, unde ne sunt prezentate toate tipurile de motoare realizate de catre ei precum si alte piese de schimb si dispozitive.

Urmand cateva cursuri in domeniul electric si mecanic, am invatat si eu cateva lucruri utile, printre altele si despre motoarele electrice, modul de functionare al acestora si alte detalii care sa ma poata ajuta in diverse domenii in care as putea sa lucrez pe viitor. In acest magazin insa gasim motoare BMES de mare putere, cu parametrii cuprinsi intre 0.06 si 500kW, destinate aplicatiilor industriale. Iar in acest sens, cei de aici colaboreaza doar cu firme si companii si nu vand produsele si persoanelor fizice.

Calitatea unui motor este esentiala si aceasta se refera la mai multe aspecte. In primul rand, elementele utilizate pentrua alcatuirea acestuia, de la bobinaj si pana la sistemele de etansare a cutiei de borne. Astfel, toate produsele beneficiaza de aprobarile standardelor UE pentru siguranta in utilizare si pentru calitate. De accea motoarele lor sunt capabile sa lucreze in orice conditii pentru mult timp, indiferent ca este vorba despre sarcini care necesita pornirea si oprirea repetata zi de zi sau operarea continua chiar si pentru mai mult de o zi.

Fara indoiala ca pot exista si probleme care apar in timpul asamblarii sau din cauza anumitor parti necorespunzatoare. Pentru fiecare produs BMES este oferita garantie iar cele care prezinta defecte pot fi aduse la service-ul lor unde vor fi reparate, piesele defecte inlocuite iar motorul va funtiona in cele din urma asa cum trebuie.

In pricipiu, un motor electric, numit si electromotor, este un dispozitiv care transforma energia electrica in energie mecanica. Astfel partile de baza sunt bobinajul realizat din fire de cupru si axul care este invartit cat timp prin bobinaj circula curent electric, realizand astfel un camp magnetic. In functie de volumul de curent electric avem astfel si motoare de mai multe puteri. Acestea pot fi de asemenea aduse la valori dorite cu ajutorul unui reductor de putere de exemplu.

In cazul motoarelor BMES, fiind vorba despre aparate de mare putere, este de la sine inteles ca si caldura obtinuta si emanata va fi foarte mare. Acestea este unul dinter factorii care in timp pot afecta eficienta motorului, mai ales daca ventilatia este realizata foarte prost. De accea, sistemele de ventilatie ale motoarelor de la BMES sunt special realizate de la un model la altul incat sa ajute cat mai bine la pastrarea unei temperaturi acceptabile si totodata sa ii ofere motorului o durata de viata mai mare.

De la un caz la altul este nevoie de utilizarea unuia sau a mai multor motoare pentru un sistem de lucru. Si totodata, este nevoie de motoare cu aceleasi puteri sau cu puteri diferite. Este asadar bine sa cunoastem toate detaliile cand vrem sa alegem motoarele potrivite. Pe de alta parte, avem posibiltatea de a apela la expertiza specialistilor BMES, acestia avand puncte de lucru in diverse zone ale tarii.

In concluzie, motorul electric este o parte esentiala a multor ansambluri si sisteme industriale, atat in linia de productie cat si in alte departamente, fie ca este vorba despre actionare manuala sau despre sisteme automatizate. Asa ca trebuie sa alegem cele mai bune aparate care sa ne ofere eficienta si rapiditatea de care avem nevoie si in acelasi timp sa reziste pentru cat mai mult timp fara a fi necesara oprirea proceselor din cadrul carora ar putea face parte.

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top