Evenimente

Noaptea Alba a Iasului 2011, 15 octombrie

Noaptea Alba a Iasului 2011Noaptea Albă a Iașului, 8 ore de istorie, muzică bună, dans și artă
Folk, jazz și rock marca Florin Chilian, note simfonice, capoeira, dans, reprezentații de graffitti și o incursiune în istoria culturală a Iașului! Toate la Noaptea Albă a Iașului. În seara de 15 spre 16 octombrie, de la 19.00 și până la 03.00 dimineața, Iașul nu doarme.

Evenimentul se va desfășura în zonele centrale ale Iașului, recunoscute prin frumuseșea și istoria ce o poartă. Harta “Nopții albe a Iașului” cuprinde Palatul Roznovanu, Biserica Bărboi, Turnul Mânăstirii Golia, Muzeul Unirii, Biblioteca Central Universitară “Mihai Eminescu”, Casa Armatei, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” și zona Rond Triumf.

Noaptea începe de la ora 19.00, printr-o incursiune în istoria Palatului Roznovanu, pe muzica blues a formației Opis Band. În incinta Bisericii “Sfinții Apostoli Petru și Pavel-Bărboi”, de la ora 20.30, îi veți putea asculta pe componenţii prestigiosului cor “Cantores Amicitiae” împreună cu dirijorul corului Doctor în muzică, Profesor universitar al Universităţii de Arte “George Enescu” Iaşi, Nicolae Gîscă.

La Mânăstirea Golia, de la ora 19.00, ghidul lăcașului va prezenta istoria acestuia. Apoi, începând cu ora 21.00, în Turnul Goliei se va desfășura spectacolul elevilor de la Liceul de Artă “Octav Bancilă” din Iași. Reprezentația va putea fi urmărită live pe ecranul amplasat în parcarea mânăstirii, unde vor fi montate scaune pentru o audiţie plăcută. De asemenea, cvartetul de coarde “Chanson”, cvartetul de fagoturi “Sonora” și interpreta Mălina Ciobanu vor susține spectacole de muzică clasică.

Cu începere de la ora 20.00, Trupa de dans sportiv „Reflex” a Casei Armatei, va susține un moment special, în incinta Cercului Militar din Copou. Seara continuă, de la ora 22.00, în compania grupului de muzică clasică Trio Academica şi Cristi Lazăr, la Muzeul Unirii. Trio Academica este formată din Virgil Iuriciuc, vioara I, Emil Dinu, vioara a II-a și Ciprian Ciotloş la pian.

Pe ritmuri de jazz, “Noaptea Albă a Iașului” ajunge la Biblioteca Central Universitară “Mihai Eminescu”. Aici, de la ora 22.00, vei putea lua parte la un spectacol oferit de Academic Jazz Group. După spectacol, de la ora 23.00 și până la miezul nopții poți vizita una dintre cele mai vechi biblioteci din țară, Biblioteca Central Universitară “Mihai Eminescu”.

Pe durata vizitării bibliotecii, corala Vox Art’IS, prin muzica preclasică, clasică și romantică, va oferi o deosebită ambianță sonoră. Corala Vox Art’IS reunește un număr de 18 tineri artiști din cadrul Filarmonicii „Moldova” Iași și ai Operei Române Iași.

La miezul nopții, în cadrul Sălii Pașilor Pierduți a Universității “Alexandru Ioan Cuza”, îl poți asculta pe cunoscutul artist Florin Chilian. Pe melodiile de folk, rock și jazz ale acestuia, balerini ai Operei Naţionale Române din Iași vor completa atmosfera de poveste din Sala Pașilor Pierduți. De asemenea, vei mai putea vizita Aula Magna “Mihai Eminescu”, Biblioteca și Aula Universității Tehnice “Gheorghe Asachi”.

Ultimul eveniment al “Nopții Albe a Iașului” va începe de la ora 01.20, în zona Rondului Triumf. Aici ieșenii vor asista la reprezentațiile Capoeira do Brasil, Street Dance și Kangoo Jumpers.

Evenimentul “Noaptea Albă a Iașului” este organizat de Primăria Municipiului Iași.

Programul complet:
 Primăria Muncipiului Iaşi
– 19.00 – 22.00: Vizitare Palatul Roznovanu
– 19.00 – 20.00: Spectacol Opis Band
 Biserica Bărboi:
– 20.30 – 21.10: Spectacol susţinut de corul Cantores Amicitie
 Turnul Mânăstirii Golia
– 20.00 – 22.00: Vizitare Mânăstirea și Turnul Golia
– 21.10 – 22.00: Spectacole de muzică de cameră susţinute de cvartetul de coarde Chanson, Cvartetul de fagoturi “Sonora” și recital Mălina Ciobanu la vioară
 Casa Armatei
– 20.00: Spectacol de dans sportiv trupa “Reflex”
 Muzeul Unirii
– 22:00 – 23.00: Spectacol Trio Academica şi Cristi Lazăr – lăută Renaissance.
 Biblioteca Central Universitară “Mihai Eminescu” Iaşi
– 22.00: Spectacol Academic Jazz Group
– 23.00: Spectacol Corala Vox Art’IS
– 22:00 – 24:00: Vizitarea bibliotecii
 Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași
– 24:00 – 01:00: Concert Florin Chilian
– 22.00 – 24.00: Vizitare Sala Paşilor Pierduţi, Aula Magna „Mihai Eminescu”, Biblioteca Universităţii Tehnice „Gheoghe Asachi” Iaşi, Aula Universităţii Tehnice „Gheoghe Asachi” Iaşi
 Rond Triumf
– 19:00 – 03.00 Spectacol de artă stradală – DJ şi graffiti
– 01:20: Capoeira do Brasil, Kangoo Jumpers, Street Dance.

[fblikebutton]
nopatea_alba_a_iasului_2011_20

Facebook Comments

2 Comments

2 Comments

  1. eu

    October 12, 2011 at 4:40 pm

    Ploiesti – Ploiestiului, nu Ploiestului
    Bucuresti – Bucurestiului, nu Bucurestului
    Iasi – Iasiului, nu Iasului

  2. Pingback: Sarbatorile Iasului 2011 | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top