Stiri

NU te apuca de renovat apartamentul până nu rezolvi ACESTE 4 lucruri!

După ce ai cumpărat o locuință, cel mai plăcut moment este acela în care începi s-o renovezi după propriul gust. Cel mai probabil, ești nerăbdător s-o vezi amenajată exact așa cum ai visat, însă înainte de a te apuca de treabă, trebuie să știi care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac majoritatea noilor proprietari atunci când își modernizează apartamentul.

Iată tot ce trebuie să știi când te apuci de renovat un apartament:

  • Asigură-te că instalația electrică este funcțională!

Probabil cel mai important lucru pe care trebuie să-l rezolvi înainte de începerea altor lucrări de construcție este instalația electrică, mai ales dacă apartamentul pe care l-ai achiziționat este mai vechi. Dacă nu vrei să ai probleme ulterior, este recomandat să chemi încă de la început un specialist care să verifice cablajul și să facă reparațiile necesare în toată locuința. El va ști exact ce tipuri de cabluri electrice ai nevoie și cum să le monteze, astfel încât întreg circuitul să fie funcțional.

Dacă nu vei face aceste schimbări înainte de alte remodelări, există riscul să ai parte de incidente viitoare. Pe lângă faptul că îți poți pune în pericol viața ta și a familiei tale din cauza unei instalații electrice defectuoase, ține cont de faptul că eventualele reparații ulterioare te vor costa mult mai mult decât în acest moment al renovării.

  • Lasă-ți o marjă de eroare atunci când îți stabilești bugetul pentru renovări!

În majoritatea cazurilor, bugetul planificat este depășit datorită unor costuri neprevăzute, care au apărut pe parcursul construcțiilor de remodelare. Nu știi niciodată ce se poate întâmpla atunci când începi reparațiile la apartament. De aceea, este important să fii pregătit pentru situații imprevizibile. 

Prin urmare, atunci când îți stabilești bugetul pentru renovări, lasă-ți o marjă de eroare, o sumă de bani cu care să acoperi eventuale cheltuieli neașteptate. În acest fel, nu vei intra în panică dacă va fi nevoie să plătești mai mult decât ai estimat inițial și vei reuși să gestionezi stresul renovării un pic mai bine.

  • Nu te repezi la design-ul interior dacă nu ai rezolvat celelalte reparații urgente!

Gândește-te care sunt reparațiile majore și fă-le pe acelea fără alte amânări. Cel mai probabil, tot ce nu refaci acum, va rămâne mult timp nefăcut. Specialiștii recomandă să nu începi amenajările interioare dacă nu ai schimbat, de exemplu, instalația sanitară.

Așadar, fă un plan detaliat al renovărilor de ansamblu, stabilește-ți prioritățile (nu dorințele) și vezi ce anume este mai urgent de făcut. Design-ul interior ar trebui să fie ultimul pe lista lucrurilor care trebuie rezolvate!

  • Nu te apuca de toate camerele odată!

Dacă faci mici modificări în fiecare cameră, vei ajunge să-ți cheltui tot bugetul, iar la final, să nu se cunoască foarte bine îmbunătățirile aduse. Acest lucru te va face să fii mai frustrat și nemulțumit, așadar, încearcă să renovezi încăperile pe rând. 

Specialiștii recomandă să începi cu locurile unde petreci cel mai mult timp și să lași restul la final. În general, ar trebui să te concentrezi, în primul rând, pe bucătărie și baie, apoi sufrageria. De obicei, dormitorul poate fi lăsat mai la urmă.   

Așadar, înainte de a te apuca de renovări în apartamentul tău, este esențial să ai o imagine de ansamblu asupra a ceea ce dorești să faci, să-ți stabilești clar bugetul și să dai prioritate reparațiilor majore, cele care țin de siguranța ta! 

Sursa foto: Shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top