tractoare iasi
Culturale

Opera Națională Română Iași vă invită la Nunta lui Figaro, 28 februarie

Opera Națională Română Iași vă invită la Nunta lui Figaro, opera în patru acte de Wolfgang Amadeus Mozart, sâmbătă, 28 februarie 2015, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași. Soprana Diana Ţugui va debuta sâmbătă în rolul Contesei. Diana Țugui este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Ea are în palmares trofee precum Marele Premiu la Festivalul de Interpretare a liedului „Ionel Perlea”, Premiul I la Concursul de Interpretare „Marţian Negrea”, dar şi premiul onorific „Jean Bobescu”, oferit pentru merite deosebite în domeniul artei interpretative. Artista a participat la Masterclass-uri oferite de personalităţi ale cântului precum Viorica Cortez, Jaume Aragall, Teresa Berganza, Dalton Baldwin.

DIRIJOR: TRAIAN ICHIM

Figaro- PETRE BURCĂ – (Opera Naţională Română Cluj-Napoca)
Contesa- DIANA ŢUGUI – (debut)
Contele- ADRIAN MĂRCAN – (Opera Braşov)
Susanna- CRISTINA GRIGORAŞ
Cherubino- FLORENTINA ONICĂ
Basilio- ANDREI APREOTESEI
Bartolo- DANIEL MATEIANU
Marcellina- MARINELA NICOLA
Antonio- LUCIAN DOLHĂSCU
Don Curzio- ALEXANDRU SAVIN
Barbarina- ANDREEA CHINEZ

Supranumit și miracolul de la Salzburg, W.A. Mozart a fost cel mai mare muzician al vremii sale (n. 27 ian. 1756, m. 5 dec. 1791). Remarcabil pianist și organist, a fost în același timp și un compozitor neîntrecut în formele muzicale: operă, simfonie, concert, muzică de cameră, muzică vocală și intrumentală. În cei 36 de ani pe care i-a trăit, a lăsat omenirii o moștenire muzicală bogată, nemaiîntâlnită la alți compozitori.

Muzica lui Mozart este iubită datorită proporționalității ei, melodiilor inepuizabile, a armoniilor de bun simț. Ca și J.S. Bach, W.A.Mozart a fost înzestrat cu o imaginație melodică și armonică deosebită. Prin spiritul teatral, perfecțiunea expresivității ariilor și finețea ansamblurilor, opera Nunta lui Figaro este una dintre cele mai desăvârșite creații ale repertoriului liric.

Opera Națională Română Iași vă invită la Nunta lui Figaro, 28 februarie

Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Operei (0332.888.448), email bilete@operaiasi.ro.
Prețurile variază între 10 și 60 lei în funcție de locul din sală. La acest spectacol este interzis accesul copiilor sub 7 ani.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top