Business

Opreste transmiterea infectiei cu firma de dezinfectie Cluj

dezinfectie Cluj

Pe langa transmiterea directa de la persoana la persoana a virusilor, si suprafetele contaminate prezinta un risc de transmitere a virusilor si agentilor patogeni. Mai ales in contextul pandemiei de COVID-19, acest fapt poate fi luat in considerare cu siguranta. Studiile arata ca virusurile SARS-CoV-2 pot supravietui cateva zile pe suprafetele cu care venim in contact zilnic. Din acest motiv, ai nevoie de firma de dezinfectie Cluj, care este ideala pentru dezinfectia suprafetelor si spatiilor. Statiile mobile de pulverizare permit utilizarea celor mai obisnuiti dezinfectanti, care pot fi utilizati pe diferite suprafete rapid, usor si chiar pe suprafete mari. Astfel, inovatiile servesc in beneficiul oamenilor si contribuie la reducerea efectiva a raspandirii virusilor.

Unde se aplica dezinfectia cu spray de suprafata?

O atentie deosebita trebuie acordata locurilor de utilizare zilnica, precum si zonelor de sedere frecventa a persoanelor care sunt bolnave sau au fost deja bolnave. Acestea sunt: vestiare, bai, toalete, spatiu de birouri si sali de conferinte, restaurante si zone de preparare a alimentelor, institutii de invatamant si sport, transport public, institutiile statului, intrarile si locurile de uz public, balustrade, usi si manere de mobila etc.

Ce trebuie dezinfectat?

Tehnologia de pulverizare permite aplicarea dezinfectantilor pe diferite tipuri de suprafete, protejand eficient de bacterii, ciuperci sau virusi. Dezinfectantii lichizi, care au o viruciditate cel putin limitata, sunt potriviti pentru aplicarea pe suprafete prin pulverizare. Tipurile de dezinfectanti sunt pe baza de alcool, aldehide, biguanide, bisfenoli, diamidine, peroxigeni, rasini fenolice, saruri de amoniu cuaternar si compusi care elibereaza halogen.

Ozonarea aerului

Ozonarea aerului este una dintre cele mai eficiente metode moderne de purificare si dezinfectie. Ozonul este un gaz albastru cu miros intepator, un agent oxidant puternic, de 2,5 ori mai greu decat oxigenul. Cu aceasta metoda se poate dezinfecta apa si aerul.

In natura, se formeaza din oxigen, in timpul unei furtuni sau sub influenta radiatiilor ultraviolete de la soare. Cand lumina soarelui atinge apa, se formeaza ozon. Prezenta sa se simte mai ales acolo unde exista mult oxigen: in padure, langa cascada, in zona de coasta.

Ozonul sterilizeaza atmosfera, oxidand impuritatile diverselor substante, creand o prospetime placuta cu miros de furtuna. Reactioneaza cu majoritatea substantelor organice si anorganice, descompunandu-le in substante mai simple – oxigen, apa, oxizi de carbon si oxizi superiori ai altor elemente. Toate aceste produse sunt absolut inofensive si sunt prezente constant in aerul natural curat.

Distrugerea virusurilor si bacteriilor

Eficienta ridicata a ozonarii se explica prin faptul ca ozonul distruge partial invelisul virusilor, ei nu se mai pot multiplica si se combina cu celulele umane. In acelasi mod, atunci cand ozonul loveste alte microorganisme (de exemplu, mucegai, ciuperci), membrana celulara a acestora este deteriorata si acestea inceteaza sa se mai inmulteasca sau mor.

Conform rezultatelor diferitelor studii, distruge aproape toate tipurile de bacterii, virusi, drojdii, mucegaiuri si protozoare. O concentratie de 1 – 5 mg/l ucide 99,9% dintre cele mai periculoase bacterii pentru oameni, in 4-20 de minute. O concentratie de ozon de 50 de particule per miliard de particule de aer, este suficienta pentru a purifica aerul si a ucide bacteriile.

Mai multe informatii gasesti aici.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top