Evenimente

Orașul Iași găzduiește Campionatul Mondial de eSports 2023

România va găzdui Campionatul Mondial de eSports 2023 la Iași. Competiția va prezenta aproximativ 130 de țări și peste 1000 de sportivi.

Campionatele Mondiale de eSports au revenit în România după ce s-au desfășurat în capitala țării, București, în 2013. Cupa Mondială îi întâmpină pe cei mai buni jucători care vor concura unul împotriva celuilalt în prima competiție globală de eSports ce implică echipe naționale, determinând ce națiune va lua acasă trofeul.

Mii de oameni sunt așteptați să participe la evenimentul de la Iași, care va găzdui cel mai efervescent Campionat Mondial Sportiv din 2023, iar pregătirile pentru acest sport de competiție binecunoscut și foarte mediatizat sunt planificate cu mare atenție.

Pasionații de gaming din Iași și din România au primit o veste extraordinară, capitala Moldovei urmând să fie orașul-gazdă al ediției din 2023 a Campionatului Mondial de Esports. Iașul se alătură astfel marilor orașe ale lumii, în anul 2021 ediția având loc la Eilat, în Israel, iar în anul 2022, în Bali, Indonezia, iar premiile vor ajunge la 500.000 de dolari.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top