Diverse

Originea verighetei si semnificatia ei

Nu exista nicio indoiala ca verighetele sunt un simbol al uniunii intre doi oameni care se iubesc. Verigheta este inca o parte centrala a ceremoniei casatoriei si o caracteristica a conexiunii speciale. Originea acestor inele este foarte veche. In antichitate, romanii si egiptenii purtau inelul pe degetul inelar stang ca simbol al iubirii si al loialitatii eterne.

Verighetele – Un simbol al iubirii si fidelitatii

Verighetele simbolizeaza infinitul prin designul lor. Datorita formei lor circulare, nu au inceput si nici sfarsit. Aici se afla magia verighetei. Cu forma lor inchisa, ele sunt menite sa exprime eternitatea si conexiunea. Acestea sunt optional infrumusetate cu pietre pretioase precum diamantele. Astazi, verighetele sunt in principal un simbol al casatoriei si al legaturii puternice dintre cuplurile casatorite. Mirii aleg inelele impreuna, iar in ziua cea mare, verighetele sunt sfintite cu o promisiune reciproca de casatorie. Verighete perfecte, din aur, pentru nunta putem gasi la verigheteatcom.ro !

Cim spuneam, in antichitatea timpurie, romanii si egiptenii credeau in inel ca simbol al infinitului si al permanentei. La acea vreme, verigheta era doar un inelconsiderat mai mult o asigurare pentru barbat. Pe de o parte, ca garantie financiara, pe de alta parte pentru ca isi lega sotia de el. Femeia, la randul ei, vede situatia financiara a viitorului partener. In cele mai vechi timpuri, se obisnuia ca doar femeile sa poarte un inel pe al patrulea deget al mainii stangi. La acea vreme, oamenii credeau ferm ca o vena duce direct la inima prin degetul inelar stang si ca, prin urmare, inelul este plin de dragoste. Abia secole mai tarziu verigheta a devenit un simbol ecleziastic.

Preotii acelor timpuri au descris puterea verighetelor si au explicat casatoria ca pe o legatura facuta de Dumnezeu, care a fost sigilat prin aceste inele. Inscriptia obisnuita de atunci a verighetelor, „Pignus amoris habes”, insemna angajamentul.

In ziua de azi, verighetele pot avea sau nu simbol religios, insa au simbolul iubirii!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top