Sport

Ovidiu Hațegan își recunoaște greșeala! Reacție după Dinamo – Poli Iași

Conform cotidianului sportiv GSP.ro, intr-o scurtă convorbire telefonică avută luni seara cu directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Hațegan i-a mărturisit lui Ioanițoaia că regretă profund decizia de a nu-l fi eliminat pe Homawoo în meciul Dinamo – Poli Iași (1-0).

Arbitrul a avut o reacție în premieră după incidentul violent din meciul de pe „Arcul de Triumf”, petrecut în minutul 29.

Homawoo, fundașul lui Dinamo, născut în Togo, dar cu cetățenie franceză, l-a izbit violent cu capul în ceafă pe Luca Mihai, iar jucătorul de la Politehnica Iași a rămas întins pe gazon.

Hațegan i-a acordat doar cartonaș galben dinamovistului, dar acum își recunoaște greșeala.

Dar.. vorba jurnalistului iesean, Dragos Gaspar,„cui îi mai arde de analiza jocului când Luca Mihai pătimește pe patul de spital! Hațegan a ignorat în loc să protejeze!

Din păcate, n-am perceput pe moment gravitatea impactului. Am văzut doar doi jucători lovindu-se cap în cap, iar impresia mea a fost că dinamovistul a vrut să joace mingea. Când am revăzut faza, mi-am dat seama că am greșit, trebuia să folosesc cartonașul roșu. Îmi pare foarte rău de cele întâmplate și îi doresc jucătorului de la Poli Iași însănătoșire grabnică”, a spus Hațegan pentru GSP.ro.

Referitor la accidentarea gravă a jucătorului Luca Mihai, după un duel aerian pentru minge, ne exprimăm sprijinul și îi dorim o recuperare cât mai ușoară și rapidă.
Având în vedere consecințele acestui duel, el trebuia considerat ca fiind un fault grosolan care pune în pericol siguranța jucătorului și sancțiunea disciplinară care se impunea era acordarea unui cartonaș roșu jucătorului dinamovist, Homawoo Josue Francis.
Mesajul nostru și instrucțiunile noastre către arbitri sunt de a proteja siguranța jucătorilor pe terenul de joc și de a-i elimina pe cei care, prin acțiunile lor, pun în pericol sănătatea și integritatea adversarilor.
Acordarea unui cartonaș roșu nu este suficientă pentru a evita astfel de incidente regretabile, de aceea ne așteptăm și de la jucători să ia în considerare posibilele urmări ale acțiunilor lor atunci când atacă un adversar”
, a declarat Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

  1. ultras_POLI-Iasi

    April 15, 2024 at 10:38 pm

    hai sictir, mai si minti…nu te crede nimeni, ordinarule…daca zici ca s-au dat cap in cap, la ce dracu ai dat ma galben? ca la cap in cap nu se da galben…nu mai spun ca tu ca medic, nu ai avut nicio reactie cand ai vazut un semen de al tau la pamant, inconstient ai incalcat si juramantul lui Hipocrate nenorocitule…….lasa….ca Doamne Doamne nu doarme….karma lucreaza, o sa patesti tu ceva…nu ca asa vreau eu, dar asa patesc MEREU, toti netrebnicii ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top