Sport

Palmaresul echipei Manchester United

palamares-manchester-united

Manchester United este unul dintre cele mai populare cluburi de fotbal lume. Acesta își are originile în Anglia și evoluează în Premier League, având peste 50 milioane de fani în întreaga lume. Manchester United a fost fondal în anul 1878 sub numele de Newton Health LYR FC, iar numele actual a fost preluat în 1902.

Manchester United s-a remarcat ca fiind prima echipă engleză care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în anul 1968. Man Utd este antrenată în prezent de Ole Gunnar Solskjaer.

Cel mai de succes antrenor din istoria clubului este Sir Alex Ferguson care a reușit să obțină echipei nu mai puțin de 37 trofee majore de când a fost pus ca antrenor în 1986, începând cu această perioadă echipa era și favorită la case de pariuri UK. Clubul se află în topul cluburilor de fotbal de succes din Anglia câștigând pe parcursul a 20 ani mai multe trofee decât orice alt club din Premier League.

Englezii au câștigat de 19 ori Premier League, de 12 Cupa Angliei și dețin recordul pentru 19 titluri FA Community Shield. Manchester United au câștigat până acum 16 titluri de campioană a Angliei. În 1968 echipa i-a învins pe cei de la Benfica în finală și a devenit prima echipă din Anglia care a câștigat Cupa Campionilor Europeni. De asemenea, Manchester United a fost câștigătoarea Ligii Campionilor în 1999 și 2008.

Căpitanul echipei Wayne Rooney

În prezent, căpitanul echipei este Wayne Rooney. Acesta este pe această poziție din 2014, atunci când l-a înlocuit pe Nemanja Vidic. Sir Alexander Ferguson s-a retras în anul 2013, iar noul manager al Manchester United după Sir Alexander a fost David Moyes. David Moyes a avut un sezon extrem de prost și a fost demis, în locul acestuia venind Louis van Gaal.

Managerul Louis van Gaal a reușit câteva transferuri spectaculoase precum Radamel Falcao, Marocs Rojo sau Memphis Depay. Cu toate acestea, Gaal a reușit să obțină doar un loc 4 în 2015 și o cupă a Angliei în 2016. Din acest motiv, olandezul a fost înlocuit cu Jose Mourinho. Mourinho a reușit câteva transferuri demne de invidie. Acesta a reușit să îl convingă pe Zlatan Ibrahimovic să semneze gratis un contract un Manchester United. Pe lângă transferul lui Ibrahimovic, Mourinho l-a transferat pe Paul Pogba la Manchester United pentru suma de 100 mil euro. Un alt transfer foarte bun a fost al fundașului lui Villarreal, Eric Baily.

Manchester United s-a remarcat cu 3 titluri ale Cupei Campionilor Europeni în 1967-1968, 1998-1999 și 2007-2008. De asemenea, englezii au ajuns și în finala campionatului în 2008-2009 și 2010-2011. Manchester United a câștigat UEFA Europa League în anul 2017 și a ajuns până în semifinale în 2020. În 1991, englezii au obținut trofeul Supercupa Europei.

Pe lângă trofeele europene, Manchester United s-a remarcat și pe plan internațional. În anul 1999, Manchester United a învis Palmeiras cu 1-0 pe stadionul național din Tokio, câștigând astfel Cupa Intercontinentală. Clubul englez se mândrește și cu un trofeu al Campionatului Mondial al Cluburilor FIFA pe care l-a câștigat în 2008 atunci când a învis cu 1-0 LDU Quito.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top